Ronde 2 – NOVAFRONT veldtoernooi (verslagen)

NOVAFRONT veldtoernooiBij het door Vriendenschaar en HKC georganiseerde korfbaltoernooi als voor bereiding op de komende competitie speelde Vriendenschaar 1 en 2 jl. zaterdag tegen Oranje Wit uit Dordrecht. Het was duidelijk te zien dat de spelers en speelster net zijn begonnen met de voorbereiding , want de scherpte ontbrak nog met name bij het scoren.

Dag 3:

HKC 2 – Oranje Wit 2
In het eerste gedeelte van de wedstrijd nam HKC een ruime voorsprong, maar deze werd gaandeweg de eerste helft door de Dordtenaren verkleind. In een wedstrijd waarin HKC weer veelvuldig wisselde behielden de Hardinxvelders het initiatief en waren de verdedigingen de respectievelijke aanvallen redelijk de baas. Dit mondde uit in een lage score, maar de punten bleven door een 13-10 zege wel in Boven-Hardinxveld.
Einduitslag 13 – 10

HKC 1 – Oranje Wit 1
HKC nam al in de eerste minuten van dit duel een 2-0 voorsprong, maar Oranje Wit wist in eerste instantie goed aan te haken en bleef lange tijd in het spoor van de BMN De Klerkploeg. Bij HKC kregen weer vele selectiespelers speelminuten, waardoor het soms zoeken was, maar er af en toe ook mooie staaltjes korfbal te zien waren. Oranje Wit verweerde zich knap, zeker gezien de aderlating die zij na afgelopen seizoen hebben moeten ondergaan. Zij konden echter niet voorkomen dat HKC na een 10-7 ruststand met overtuigende 21-13 cijfers de winst greep, waarmee de HKC teams nog zonder puntverlies zijn in het NOVAFRONT-toernooi.
Einduitslag 21 – 18

Vooralsnog zijn alleen de verslagen van de bij HKC gespeelde wedstrijden van jl. donderdag bij de redactie bekend.

HAGI SportgalaNOVAFRONT veldtoernooi