De basisregels van het RIVM zijn:

• heb je klachten, blijf thuis en laat je zo snel mogelijk testen;
  • ben je 18 jaar en ouder: houd 1,5 meter afstand van anderen;
  • was vaak je handen;
  • vermijd drukke plekken.

Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop.

Maatregelen rondom de trainingen voor alle sporters en technische staf

• Houdt de basisregels van het RIVM in acht.
  • Elke speler die zich niet fit voelt, blijft thuis.
  • Kom alleen naar de sportaccommodatie als je training hebt.
  • Kom niet eerder dan 10 minuten voor aanvang van de training op de accommodatie.
  • Ga voorafgaand aan de training thuis naar het toilet.
  • Was voorafgaand aan de training je handen met desinfecterende gel.
  • Omkleden en douchen doe je thuis.
  • Maak tijdens het sporten zoveel mogelijk gebruik van eigen materiaal zoals sportkleding en bidons.
  • Zelf drinken in bidon en op een geschikte plek naast het veld neerzetten, op 1,5 meter van anderen.
  • Houdt er als sporters, ouder dan 18 jaar, rekening mee dat buiten het speelveld de 1,5 meter afstand aangehouden moet worden.

Maatregelen rondom de wedstrijden voor alle sporters en technische staf

• Houdt de basisregels van het RIVM in acht.
  • Desinfecteer voor en na beide wedstrijdhelften je handen.
  • Er worden voor en na de wedstrijd geen handen geschud met tegenstanders en scheidsrechters.
  • Zorg ervoor dat je buiten de noodzakelijke sport gerelateerde contactmomenten geen fysiek contact hebt zoals bij het vieren van een overwinnings-moment en tijdens een wissel
  • Neem je eigen bidon mee van huis en drink absoluut niet uit de bidon van een ander.
  • De kleedkamers zijn geopend. Er kunnen per kleedkamer maximaal 4 personen tegelijk omkleden. Per kleedkamer kunnen er 2 personen tegelijkertijd douchen.
  • De toiletten bij de kantine zijn beschikbaar.
  • Houd er als sporters rekening mee dat buiten het speelveld de 1,5 meter afstand aangehouden moet worden.
  • Bij vervoer naar uitwedstrijden wordt sterk aangeraden om mondkapjes te gebruiken indien niet uit hetzelfde huishouden en 13 jaar of ouder.

Maatregelen op het HKC-complex

• Houdt de basisregels van het RIVM in acht.
  • Het sportcomplex is alleen toegankelijk voor sporters en technische staf.
    1. Chauffeurs van de uitploeg, bij jeugdwedstrijden, vallen onder de begeleiding en mogen wel op de accommodatie komen.
  • Voor toeschouwers is het sportcomplex gesloten.
  • De kantine is voor alle activiteiten gesloten.
  • Bij vertrekken naar uitwedstrijden verzamelen op de parkeerplaats. Spreek met je team af welke van de twee.