PKC/Hagero winnaar Regiotoernooi 2013 bij HKC

Het regiotoernooi heeft intussen een vaste plaats in de voorbereiding op het nieuwe korfbalseizoen van de selecties van PKC/Hagero, GKV, Vriendenschaar en organisator HKC. Vele toeschouwers kwamen weer naar de Boven-Hardinxveldse korfbalvelden om de regionale (en landelijke) korfbaltoppers te zien. PKC/Hagero, de regerend landskampioen korfbal, was wederom de sterkste in deze 2013 editie.

Regiotoernooi 2013

Op vrijdagavond werd het toernooi geopend door HKC 1 en GKV 1 onder aangename weersomstandigheden. HKC 1 staat dit seizoen weer onder leiding van Johan van Barneveldt. HKC degradeerde op het veld naar de 2e klasse en hoopt dit verloren terrein weer goed te kunnen maken. HKC trad aan met in de basis Emiel Deventer, Stephan de Groot, Esther Bot, Esther de Groot, Mariëlle de Waal en Miranda Rijnhout en de nieuwkomers Hicham Maachi en Kees Baks. Een basisopstelling die vergeleken met vorig seizoen op maar liefst 6 plaatsen gewijzigd was. HKC speelde misschien daarom juist wel fris en enthousiast korfbal en het was lang de bovenliggende partij tegen de sterke Gorkumse ploeg. Uiteindelijk trok GKV toch aan het langste eind (17-19) mede door een sterk invallende Gert-Jan Meerkerk, maar HKC 1 liet al met al een prima indruk achter. PKC/Hagero 1 speelde vervolgens tegen Vriendenschaar dat dit jaar onder leiding staat van Leon Kwakernaat. Zoals verwacht was de Papendrechtse Korfballeague club te sterk. Onder andere Danny en Nadhie den Dunnen en Olav van Wijngaarden gaven hun visitekaartje af. Aan het eind van de wedstrijd stond een 24-12 stand op de borden.

De zaterdag, die wat regenachtig weer gaf, begon met de dorpsderby tussen de eerste teams van HKC en Vriendenschaar. Later in het zaalseizoen spelen beide teams sinds lange tijd in competitieverband weer tegen elkaar. HKC trok in deze wedstrijd aan het langste eind mede door de zuivere Emiel Deventer (17-15). Lars Bras speelde in de basis mee bij HKC. Vervolgens was het de beurt aan PKC/Hagero (onder leiding van Jan de Jager) en GKV waar dit jaar Maarten van Woerkom aan het roer staat. GKV gaf goed partij, maar PKC/Hagero met onder andere Mady Tims en Johannis Schot in de gelederen was toch te sterk en won uiteindelijk met 21-15.

Regiotoernooi 2013

Ook bij de 2e teams won PKC/Hagero beide wedstrijden. HKC 2, met dit jaar Robert Bras als trainer/ coach, verloor op vrijdagavond nipt van GKV 2, maar won op zaterdag met het kleinste verschil van Vriendenschaar 2. Aan het eind van het toernooi reikte HKC-voorzitter Jaap Tromp de 1e prijs uit aan PKC/Hagero. HKC en GKV eindigden op een gedeelde 2e plaats en Vriendenschaar eindigde als 4e. De organisatie bedankt alle deelnemende verenigingen, de medewerkers en uiteraard ook het publiek en wenst iedereen veel succes in het komende korfbalseizoen.

 

 

 

 

Regiotoernooi 2013

Fotoverslag toernooi (vrijdag & zaterdag)

Foto’s zijn afkomstig van: Wim van der Pijl (Vriendenschaar), Martin de Rooij en Arie Verschoor. Niet opgenomen in het fotoverslag zijn de foto’s van Marcel Huisman (Vriendenschaar). {oziogallery 776}