Peter en Mark Klop winnaars 9e editie HKC Sportquiz

Vrijdag 17 maart was de kantine weer afgeladen vol de sportquiz, een mooie traditie bij HKC. De vorige uitvoering was in 2020 (2 dagen voordat Nederland op slot ging wegens Corona) met als winnaars Stephan en Mathijs de Boon. De hoogste tijd dus voor een nieuwe editie. Na 3 rondes vol spanning en ontspanning kwamen Peter Klop en Mark Klop als grote winnaars uit de bus.

De kantine stroomde rond 19:30 uur langzaam vol, tot er rond 20:00 uur geen plekje meer beschikbaar was. Mooi dat dit evenement altijd weer een divers publiek trekt: van jong tot oud, korfballers, voetballers, maar bovenal liefhebbers van sport en gezelligheid. Traditioneel werd er weer gespeeld in drie rondes van 25 (vooral) meerkeuzevragen. De eerste ronde met als thema ‘recent sportjaar’ werd gewonnen door Rody en Bjorn van de Bosch met 22 goede antwoorden. Een pittige ronde waarin gemiddeld 9 fouten werden gemaakt.

Na een pauze, vol goede moed door met ronde twee. Nieuw in deze editie is dat we aantal bekende sporters bereid hebben gevonden om zelf een vraag te stellen, speciaal voor de HKC sportquiz. Zo kwamen Rafael van der Vaart, Leontien van Moorsel, Robert Doornbos, Peter Blangé en Estavana Polman langs: superleuke filmpjes en bijzonder! De tweede ronde werd als beste gemaakt door Tim Sterrenburg en Martijn Bommeljé. Na een korte break, tijd voor de derde zware ronde met gemiddeld 10 fouten. De sfeer zat er goed in, zeker bij het meezingen met Mrs. Robinson 🙂

Het nakijkteam was intussen hard aan de slag om tot de einduitslag te komen. Spannend en natuurlijk voor veel koppels een prijs die je graag bij wilt schrijven op je erelijst. Peter en Lenny Kamsteeg gingen ervan door met een nieuwe prijs. Zij hadden correct voorspeld op welke plaats ze zouden eindigen (de 17e plek). Door met het erepodium: de bronzen medaille voor het duo Stephan de Boon en Merijn Sevenhuizen met 61 punten. De tweede plaats was voor het duo Tim Sterrenburg en Martijn Bommelje (62 punten), altijd goed voor een hoge klassering. En de glorieuze winnaars met 64 punten zijn Peter Klop en Mark Klop. Mooie winnaars die stabiel en goed presteerden in alle drie rondes en het verschil vooral maakten in de laatste ronde.

Peter Klop en Mark Klop

Winnaars Peter en Mark

Nog een woord van dank voor het nakijkteam, dat de hele avond hard en nauwkeurig alle scores hebben bijgehouden. En zeker ook voor het bar en keukenpersoneel. Klasse dat jullie er waren en ook na afloop hard gewerkt hebben om alles weer schoon te maken en op te ruimen, zodat de kantine er zaterdagochtend vroeg weer klaar was voor een mooie sportdag!
Het zit er weer op, iedereen bedankt voor het enthousiasme, de sportiviteit en de gezelligheid. We hebben weer genoten van dit mooie evenement. We kijken al weer uit naar de volgende editie: de 10e editie en dus een jubileum. We hopen weer op jullie deelnames en zijn al in voorbereiding om er weer iets speciaals van te maken.

Niels en Arnold

Een foto-impressie van de Sportquiz