Pernix 1 – HKC 1

HKC wint met dubbele cijfers

Afgelopen zaterdag stond voor HKC de uitwedstrijd tegen Pernix op het programma. Deze wedstrijd zou bepalen of HKC weer omhoog kon gaan kijken of niet.
Na een moeizame eerste helft leek het in de tweede helft allemaal vanzelf te gaan en ging HKC met een winst in dubbele cijfers naar huis, 11-22.

Pernix begon zeer scherp aan de wedstrijd. De puntspelers van HKC werden goed verdedigd waardoor zij weinig kansen kregen. Dit resulteerde in een achterstand van 2-0. Gelukkig wist Esther Bot de korf te vinden waardoor het gat niet groter werd. HKC kon op dat moment niet doordrukken en Pernix bleef HKC voor. Het tempo bij HKC bleef te laag, ballen werden verkeerd gegooid en op foute momenten werd er voor afronding gekozen. Pernix kwam in die fase zelf op 3 doelpunten voor, 6-3. Met nog 12 minuten te spelen in de eerste helft besloot HKC er een schepje bovenop te doen. Dit resulteerde in een ruststand van 7-7.

Nadat coach Bram van Geffen de puntjes op de i had gezet kon de tweede helft beginnen. Het HKC dat uit de kleedkamer was gekomen leek in het niets op het HKC uit de eerste helft. Daar waar het de eerste helft mis liep ging het in de tweede helft als vanzelf. Na een lange eerste aanval wist Esther Bot te scoren. Ook Menno Bakker en John den Dunnen wisten daarna snel de korf te vinden. Vanaf dat moment kon Pernix het niet meer bijhouden en scoorde HKC in razend tempo. Door goede rebounds van Arno den Breejen en John den Dunnen had HKC veel tijd om aan te vallen. Het vertrouwen bleef maar groeien waardoor de ene na de ander goal viel. Bij een stand van 11-19 wist Arno den Breejen van afstand de 20ste te scoren.
Bij het eindsignaal stond er 11 tegen 22 op het scorebord en kon HKC terug kijken op een goede tweede helft waarin alle HKC-ers hun doelpunten hadden meegepakt.