Overtuigende winst op Oranje Wit

Na twee belangrijke winstpartijen op de voornaamste concurrenten Valto en SDO Kamerik moest koploper HKC het thuis opnemen tegen rode lantaarndrager Oranje Wit uit Dordrecht. De strijd tussen HKC nog zonder puntverlies en Oranje-Wit nog puntloos was niet direct een affiche waar veel spanning te verwachten was en dat bleek ook wel. HKC heerste de gehele wedstrijd en wist via een 13-6 ruststand een regelmatige 25-14 overwinning te boeken.

Lotte Scherstra

Een doorgebroken Lotte Scherstra doet een doelpoging

HKC startte deze wedstrijd zonder de niet geheel fitte Veerle Havelaar en Mark Klop en voor de laatste completeerde Sanne Langendoen het team. Hij was het ook die de score voor HKC opende, waarna deze door Eliza Roest snel werd uitgebreid. Vervolgens een korte fase waarin beide ploegen om en om scoorden, waarbij de Dordtse productie vooral van de dameskant kwam. Nadat de score was uitgebouwd naar 6-3 nam HKC de touwtjes nog wat nadrukkelijker in handen en liep via een 9-3 tussenstand naar een 13-7 voorsprong bij rust.

Roan Eijkelenboom

Invaller Roan Eijkelenboom bereidt zijn aanvalspoging voor

Tijdens de verplichte onderbreking zullen de HKC-coaches Marrien Ekelmans en Peter Kamsteeg vooral gezegd hebben bij de les te blijven en het publiek nog te vermaken. Van een echte wedstrijd was geen sprake meer omdat de tegenstand van Oranje-Wit daar te pover voor was. In ieder geval ging HKC door op de wijze van de eerste helft en liep steeds verder weg van de bezoekers. Met sterk reboundwerk van Eliza Roest in het aanvalsvak en Danny den Dunnen in het andere vak konden de aanvallers zich naar harte lust uitleven, terwijl de rebounders ook in de score hun bijdrage leverden.
Via 18-10 liep HKC verder weg naar 21-12 bij welke stand in de slotfase Lotte Scherstra en Corné Troost werden vervangen door Romy Roest en Roan Eijkelenboom. Romy Roest (die eerder in het tweede team al 10 keer had gescoord) lukte het om haar dagproductie met twee te verhogen, terwijl ook Roan Eijkelenboom nog twee keer de korf wist te vinden. De laatste goal was na een schitterende aanval waarin HKC de Dordtse defensie helemaal uit elkaar speelde en Eijkelenboom fraai afrondde: 25-14.

Een gemakkelijke middag dus voor HKC dat op een ruime afstand van vier punten haar naaste belagers Valto en SDO ziet volgen. De scores bij HKC kwamen op naam van: Sanne Langendoen en Annelies Kop (ieder 4), Nadhie en Danny den Dunnen (ieder 3), Lotte Scherstra, Romy Roest, Eliza Roest, Corné Troost en Roan Eijkelenboom (ieder 2) en Fenna Zwang (1).
A.s. zaterdag reist HKC naar Middelburg voor de tweestrijd tegen ONDO dat met twee punten in de onderste regionen van de ranglijst bivakkeert. Zaak om deze ploeg niet te onderschatten en om via winst de eerste competitiehelft als ongeslagen koploper af te sluiten. Daarna rest nog één veldwedstrijd namelijk de derby tegen Vriendenschaar in Boven-Hardinxveld voordat de korfballers de zaal weer ingaan.

Doelpunten in de wedstrijd

Foto’s in de wedstrijd

Fotografie: H. van Kekerix

Lotte ScherstraCorné Troost