Overtuigende opening voor HKC (26-7)

HKC moest vorig jaar een stapje terug doen en komt zodoende dit jaar uit in de 2e klasse. Hierin trof het in de openingswedstrijd KC Dordrecht. HKC acteerde met name in de eerste helft sterk en legde hiermee de basis voor een grote overwinning van 26-7.

Moment in de wedstrijd HKC - KC Dordrecht

De basis-8 van HKC is sterk gewijzigd ten opzichte van vorig seizoen. Maar liefst 6 nieuwe spelers zijn door Johan van Barneveldt ingepast. De voorbereiding verliep naar wens en de verwachtingen waren hooggespannen voor de eerste competitiewedstrijd tegen KC Dordrecht. Het was lastig van tevoren de kracht van KC Dordrecht in te schatten dat vorig jaar promoveerde uit de 3e klasse. HKC liet er in de opening geen gras over groeien en de Stefan de Groot schoot 2 maal van afstand raak. Een fraaie doorloopbal van aanvoerder Emiel Deventer en een vrije bal van Miranda Rijnhout bepaalden de stand na 10 minuten op 4-0. KC Dordrecht moest lijdzaam toezien hoe HKC combineerde en stelde hier weinig tegenover. Na de 5-0 van Esther de Groot en de 6-0 van Mariëlle de Waal scoorde KC Dordrecht voor het eerst tegen na een kwartier spelen: 6-1. Daarna was het de beurt aan de nieuwkomers Hicham Maachi en Kees Baks die qua spel en scorend ook een prima bijdrage leverden. Het publiek dat massaal naar het HKC-veld was gekomen zag ondanks de geringe tegenstand een leuke eerste helft met fraaie doelpunten van de BMN-formatie. Stefan de Groot uit een doorloopbal en Hicham Maachi met een korte kans bepaalde de ruststand op een 17-2.

Moment in de wedstrijd HKC - KC Dordrecht

Na de rust was het lastig om in hetzelfde tempo door te spelen voor HKC, dat wat terugviel maar nooit in gevaar kwam. HKC speelde verzorgd korfbal en schoot vaak, maar de grote scherpte in de afronding was er niet meer. Onder andere door schoten van Emiel Deventer, Hicham Maachi en Esther de Groot liep het 10 minuten voor tijd uit naar 22-6. De laatste 10 minuten werd de score nog wat opgevoerd en Kees Baks bepaalde met een mooie doorloopbal de eindstand op 26-7. Een eenzijdige wedstrijd maar toch een goede prestatie van de Boven-Hardinxvelders die tot een mooi doelpuntentotaal kwamen tegen een tegenstander die niet echt een goede graatmeter lijkt te zijn.

Komende woensdag staat er een tegenstander van een heel ander kaliber op het programma. Dan is de uitwedstrijd tegen SDO uit Veldhoven. Vorig zaalseizoen speelde HKC al tegen deze tegenstander waartegen het toen eenmaal won en eenmaal verloor. Dit is direct al een belangrijke wedstrijd in de strijd om de bovenste plaatsen.

Scores van HKC tegen KC Dordrecht: Stefan de Groot (6x), Hicham Maachi (6x), Miranda Rijnhout (4x), Kees Baks (3x), Esther de Groot (3x), Emiel Deventer (2x) en Marielle de Waal (2x)

Fotoverslag

{oziogallery 779} Gemaakt door M. de Rooij en A. Verschoor

Videofragment

{youtubegalleryid=2,1} Gemaakt door A. Tromp

Fotoverslag HKC 2 – OVVO/De Kroon 3

Fotoverslag, gemaakt door M. de Rooij