Opnieuw thuiswinst voor HKC/Creon Kozijnen

In de laatste speelronde van de veldcompetitie was KCC/CK Kozijnen uit Capelle aan den IJssel de tegenstander voor HKC/Creon Kozijnen. Beide teams hadden zich reeds geplaatst voor de kampioenspoules van de ereklasse en naast de spreekwoordelijke eer stond er deze middag dan ook niets meer op het spel.

Onder herfstachtige omstandigheden met wind, kou en regen deze laatste veldwedstrijd onder leiding van een top arbitraal duo Meiling en Vries.
De weersomstandigheden had het publiek niet weerhouden van hun komst naar de Tiendweg. Het was hier dan ook gezellig druk.
Bij HKC/Creon Kozijnen een basisplaats voor Sanne Langendoen welke op uitstekende partij mag terugkijken. Bij de thuisploeg bleven Danny den Dunnen en Mark Klop de gehele wedstrijd aan de kant. Bij de opponent uit Capelle aan den IJssel kreeg Randy Oosting het grootste deel van de wedstrijd rust.

De weersomstandigheden zorgen voor een wedstrijd met relatief weinig doelpunten. Geen duel op het scherpst van de snede maar uiteindelijk wel een wedstrijd waar beide teams voor de winst gingen.
KCC/Kozijnen had gedurende het grootste deel van de wedstrijd een klein overwicht en het initiatief in het scoreverloop met HKC steeds aan het elastiek. Uitlopen ten opzichte van de thuisploeg kon KCC/CK Kozijnen echter niet. Bij een ruststand van 5-6 konden beide teams de warmte van de kleedkamer opzoeken.

In de tweede helft lange tijd een zelfde beeld. HKC/Creon Kozijnen, met Jennifer Schaeffer in deel 2 in de ploeg, hing steeds aan het elastiek bij KCC zonder dat het lijntje knapte. In de slotfase kon HKC/Creon langszij komen en door middel van twee benutte strafworpen via Eliza Roest bij een 14-12 eindstand de overwinning grijpen.

Met 9 punten uit 6 duels sluit HKC/ Creon Kozijnen haar debuut in de ereklasse als nummer 1 af. KCC eindigt met 1 punt minder op de tweede plaats.
Op zaterdagmiddag 28 oktober oefenen HKC 1 en 2 in Sporthal Het Dok tegen Nieuwerkerk 1 en 2.

Compilatie doelpunten

Foto’s van de wedstrijd

📷 H. van Kekerix