Opluchting bij HKC na eerste zege

Al een aantal weken was HKC niet ver van een overwinning verwijderd, maar afgelopen zaterdag was het zover. Met name door een goede en met overtuiging gespeelde tweede helft wist HKC tegenstander Korbatjo met 17-13 naar Oud-Beijerland terug te sturen. Een overwinning die door HKC gretig werd gevierd, omdat er door de jonge groep reikhalzend naar was uitgezien.

Moment in de wedstrijd HKC 1 - Korbatjo 1De eerste helft van de wedstrijd gaf hetzelfde beeld als alle eerdere wedstrijden van de competitie. Twee ploegen die elkaar geen duimbreed toegaven, om en om scorend, zodat moeilijk een voorspelling kon worden gemaakt over de uitkomst van het duel. Opvallend was dat scheidsrechter De Bie veel affloot en kwistig strafworpen en vrije ballen toekende, overigens over beide partijen verdeeld. De ploegen hadden er zichtbaar moeite mee zich daarop in te stellen.

Bij rust was een 7-8 stand bereikt en de wedstrijd was dus nog helemaal open.

Anders was het ineens in de tweede helft want HKC schoot toen als een komeet uit de startblokken. In acht minuten tijd werd de achterstand omgebogen in een 11-8 voorsprong, waarbij HKC uitsluitend van afstand de vijandelijke korf doorboorde. Korbatjo kwam nog terug naar 11-10, maar bij HKC was merkbaar dat de overtuiging er was om de punten in eigen huis te houden. Onder aanvoering van Esther de Groot en Tim Sterrenburg bleef het team scoren en werd er verdedigend zoveel druk gezet dat Korbatjo steeds meer achter de feiten aan ging lopen. Bij een 14-12 stand halverwege het tweede bedrijf leek nog van alles mogelijk, maar het spel van HKC was zodanig dat nog weinigen aan een goede afloop twijfelden. Ook conditioneel moest Korbatjo het in de eindfase afleggen tegen het nog fris ogende BMN-team. Toen de score even later naar 16-12 was getild, was het met nog vijf minuten te spelen nog een kwestie van uitspelen van de wedstrijd. Met 17-13 kwam een dik verdiende HKC-overwinning tot stand, waarmee trainer-coach Johan van Barneveldt zichtbaar opgetogen was. Een overwinning voor een goed collectief spelend HKC dat hiermee het nodige zelfvertrouwen zal hebben getankt. Goed om te zien was ook dat de youngsters Kelly de Bruin en Ellis van Houwelingen steeds meer hun rol in het team oppakken. Moment in de wedstrijd HKC 1 - Korbatjo 1

De HKC-treffers kwamen uit handen van: Tim Sterrenburg (6), Esther de Groot en Ruud aan de Wiel (ieder 3), Marlies aan de Wiel en Niels Deventer (ieder 2) en Emiel Deventer (1).

 

   

 

 

 

Fotoverslag

{oziogallery 757}

!-

Fotoverslag (HKC 2 – ….)

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie” picasaAlbum=”20120922HKC2Avanti3″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}

–>