Onbegrijpelijke nederlaag voor HKC

Zelden zal een wedstrijd zulke verschillende gezichten te zien hebben gegeven als afgelopen zaterdag bij HKC-Roda. In de eerste helft was HKC heer en meester en wist het de ploeg uit Westzaan geheel haar wil op te leggen. De ruststand van 11-5 was dan ook een logische tussenstand en gaf alle vertrouwen op een goed vervolg in de tweede helft. Hoe anders ging het in die tweede helft. HKC wist de korf niet meer te vinden, Roda rook haar kansen en greep die ook. Met een 12-16 score lieten de gasten HKC ontluisterd achter.

Het begin was voor HKC, nadat Niels Deventer al na 8 seconden voor de eerste score zorgde. Het was de aanloop naar een snelle 4-1 voorsprong, waar Roda toen nog een antwoord op had en terug kwam naar 4-4. HKC liep weer uit naar 6-4 en moest in het middenstuk van de eerste helft Roda nog kort achter zich dulden omdat de Hardinxvelders zelf nonchalant met de kansen omgingen. Toch was het verschil met de tegenstander zo groot dat doelpunten niet uit konden blijven en HKC kon gemakkelijk spelend uitlopen naar een 11-5 voorsprong bij rust.

De vele toeschouwers zaten te wachten op een tweede helft waarin HKC de goede lijn van het eerste bedrijf zou doorzetten, maar kwamen daarin bedrogen uit. Roda toonde meer inzet dan voor rust, begon van de achterstand af te knabbelen en HKC wist daar geen productieve daden tegenover te stellen. Zo wist Roda, nu wel efficiënt spelend, met zes scores op rij de stand gelijk te trekken, voordat HKC halverwege de tweede helft haar eerste doelpunt produceerde en weer de leiding nam. Roda schrok hier niet van en ging onverdroten voort met het spelen van lange aanvallen die zij goed wisten af te ronden. De Zaankanters kwamen dan ook op voorsprong. Het was ook een fase waarin HKC kansen bleef morsen en de bal ook nog enkele keren op miraculeuze wijze uit de korf bleef. Bij HKC moest Kees Baks zich met een blessure laten vervangen door Ruud aan de Wiel. Het kon niet verhinderen dat HKC genoegen moest nemen met een ontluisterende 12-16 nederlaag. Een nederlaag welke door trainer en spelers nog wel goed zal worden doorgesproken om herhaling hiervan te voorkomen.

A.s. zaterdag reist HKC naar Voorburg voor het duel met oude bekende VEO en zal daar ook op een warm onthaal kunnen rekenen. Aanvang 15.30 uur.