HKC speelde afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Ready uit den Haag. HKC wilde zich graag revancheren voor de nederlaag in de uitwedstrijd tegen deze ploeg. De wedstrijd draaide uit op een teleurstellende nederlaag. Een wedstrijd waarin HKC niet kon omgaan met de vele kansen. Na een magere 2–6 ruststand werd een 10-14 eindstand bereikt.

AktieDe wedstrijd kwam moeizaam op gang, zowel HKC als Ready wist niet gemakkelijk de korf te vinden. Na ongeveer 5 minuten opende Ready de score. Nadat HKC op gelijke hoogte was gekomen, door een vrije bal van Stephan de Boon liep de ploeg uit den Haag uit naar 1-4. Door een schot van Arno den Breejen kwam de tussenstand van 2-4 op het scorebord. Na deze score kon HKC tot de rust de korf niet meer vinden. Waar in vorige wedstrijden de korf gemakkelijk werd gevonden, was het deze wedstrijd het tegenovergestelde. Ready scoorde nog twee keer en de ploegen gingen met een stand van 2-6 de rust in.

De achterstand zou prima kunnen worden weggewerkt in de tweede helft. Helaas begon HKC ook de tweede helft zwak. Het afronden van de kansen ging de tweede helft iets beter, helaas was het nog onder de maat. Hierdoor kon Ready de marge van vier doelpunten behouden. Coach Bram van Geffen bracht Ruud aan de Wiel in het veld om de aanvallende druk op te voeren, maar helaas was dat niet voldoende om de wedstrijd te winnen. Hopelijk heeft HKC iets van deze wedstrijd geleerd en kan het deze teleurstelling omzetten in meer daadkracht voor volgende week. Dan staat weer een thuiswedstrijd tegen SDO op de agenda. Dus kom allemaal om HKC 1 aan te moedigen in de strijd om het kampioenschap!

{5435577031970155665:800:600:2:true:true:white}