Nipte nederlaag voor HKC in Delft

De laatste wedstrijd van de heenronde in de zaalcompetitie 2013-2014 heeft HKC weer niet de broodnodige punten opgeleverd. Nadat HKC in de tweede helft lang tegen een ruime achterstand aan moest kijken, kwam men in de slotminuten nog erg dichtbij, maar was de tijd te kort om aanspraak op punten te kunnen maken.
HKC miste in de wedstrijd tegen DES de zieke Esther Bot, waarvoor Mariëlle de Waal in de basis begon.

Moment in de wedstrijd DES 1 - HKC 1

In de beginfase waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en werd om beurten een voorsprong genomen. Halverwege stond dan ook een terechte 5-5 stand genoteerd. Toen sloeg DES echter een gat en met name via de veel scorende dames wisten zij een 9-5 voorsprong te nemen. HKC kwam weer terug naar 9-7, maar moest toch toezien dat DES met name via de in totaal zes keer scorende Sanne Ardesch de ruststand op 11-8 kon bepalen.

Voor de tweede helft wist HKC wat het te doen stond, namelijk het vizier zuiverder stellen, want dat was wederom het grote verschil ten opzichte van de tegenstander. Kees Baks, die zich wederom de leider van het Hardinxveldse team toonde, scoorde direct na rust de 11-9, maar daarna moest HKC toch toezien dat de Delftenaren uitliepen naar een 14-10 voorsprong. HKC was dus weer gedwongen om in de achtervolging te gaan en in eerste instantie lukte dat nog niet echt, want DES wist te voorsprong naar 16-11 te tillen. HKC-coach Johan van Barneveldt greep toen in en paste drie wissels toe. Hicham Maachi, Lars Bras en Francis Tromp kwamen in de ploeg voor Tomas aan de Wiel, Stefan de Groot en Suzan Deventer. HKC kreeg toen wat meer grip op de wedstrijd en slaagde er in ieder geval in om verdedigend meer weerwerk te leveren. In de slotfase wist HKC nog viermaal in een kort tijdsbestek te scoren, waarbij opvallend was dat de invallers niet tot doelpunten kwamen, maar er wel voor zorgden dat het team beter ging functioneren. De 19-18 die op het scorebord kwam werd ook de eindstand en dat was voor de thuisclub op dat moment een opluchting en voor HKC een domper, maar de overwinning kwam zeker terecht bij de ploeg die daar gezien de hele wedstrijd recht op had.

De HKC-scores kwamen van: Kees Baks (7), Miranda Rijnhout (5), Emiel Deventer (3), Tomas aan de Wiel (2) en Suzan Deventer (1).

De komende twee weken is er geen competitiekorfbal, maar de hervatting op 11 januari betekent meteen weer een kraker als HKC de uitwedstrijd in De Wielewaal tegen Vriendenschaar speelt. Dit duel begint om 16.45 uur, voorafgegaan door de wedstrijd van de reserves van beide verenigingen.

Fotoverslag

{oziogallery 1087}