Nipte nederlaag HKC tegen Refleks

HKC heeft de negatieve spiraal in de wedstrijd tegen Refleks niet weten om te buigen. In een wedstrijd waarbij het krachtsverschil tussen Refleks, de nummer twee van de ranglijst, en HKC uiterst miniem bleek, bleef HKC toch weer met lege handen.

Op het ongebruikelijk vroege tijdstip van 13.00 uur ging de bal in de Rijswijkse Marimbahal rollen en de ploegen bleken al wel degelijk goed wakker. Aanvankelijk had HKC het initiatief bij het scoren, maar gaandeweg de eerste helft werd dat overgenomen door de thuisclub. Een groter verschil tussen de teams dan twee punten was er echter niet en door de vele scores verveelde de wedstrijd geen moment. HKC staat weliswaar in de tweede helft van de ranglijst geklasseerd, maar aan het spel van de Hardinxvelders was dat geenszins te merken. Halverwege de eerste helft stond er een 8-6 stand genoteerd en in het vervolg van het eerste bedrijf bleven de ploegen om beurten scoren om een ruststand te bereiken van 12-10. Enig verwijt dat HKC gemaakt kon worden was dat men verdedigend soms een steekje liet vallen, waardoor Refleks wat al te gemakkelijk aan haar scores kwam.

Moment in de wedstrijd Refleks 1 - HKC 1

In het begin van de tweede helft had HKC nadrukkelijk het initiatief, maar wist dit niet in doelpunten uit te drukken, waarbij men het geluk ook niet echt aan haar zijde had. Als zoveel vielen ook nu de goals aan de andere kant en door twee onoplettendheden in de verdediging kon Refleks uitlopen naar 14-10. Toen na tien minuten de stand op 15-11 was gebracht paste HKC-coach Johan van Barneveldt een dubbele wissel toe en werden Tomas aan de wiel en Tim Sterrenburg vervangen door Ruud aan de Wiel en John den Dunnen. De come-back van laatstgenoemde was opmerkelijk, want nadat Den Dunnen aan het begin van het seizoen was gestopt bij PKC/Hagero, bleek hij bereid in de slotfase van deze competitie het HKC-tenue weer aan te trekken. Het gaf ook zeker een impulsen aan het HKC-spel voor zowel de reboundkracht als de snelheid in het spel. HKC kwam snel terug naar 15-13, waarna het eerste aanvalsvak de doeltreffendheid geen vervolg kon geven. Refleks wist weer uit te lopen naar 17-13 en vooralsnog wist HKC de achterstand nog niet te verkleinen, maar bleef men slechts mee scoren met de tegenstander. Pas in de allerlaatste fase kwam HKC weer echt dichterbij, maar was de tijd te kort om nog tot puntenwinst te kunnen komen. De eindstand werd tenslotte bepaald op 20-18.

Moment in de wedstrijd Refleks 1 - HKC 1

Bij HKC heerste vooral teleurstelling omdat het besef er was dat puntenwinst in Rijswijk zeker tot de mogelijkheden had behoord, maar dat men op vitale momenten niet had weten toe te slaan.

De Hardinxveldse doelpunten kwamen uit handen van: Niels Deventer (5), Francis Tromp en Emiel Deventer (ieder 3), Marlies aan de Wiel en John den Dunnen (ieder 2) en Tim Sterrenburg, Tomas aan de Wiel en Ruud aan de Wiel (ieder 1).

Moment in de wedstrijd Refleks 1 - HKC 1

 

 

 

 

 

 

 

 

A.s. zaterdag speelt HKC tegen het nog puntloze PSV uit Eindhoven en dan moet HKC beide punten in Hardinxveld houden. Aanvang van deze wedstrijd in De Wielewaal is 17.00 uur.

 

 

 

Fotoverslag

{oziogallery 701}

Foto’s: Arie Verschoor