Nipt verlies voor HKC in topper tegen KCC

De uitwedstrijd van HKC in Capelle aan den IJssel tegen KCC was de wedstrijd tussen de nummer één en twee van dit nog prille zaalseizoen en meteen kon er dus gesproken worden van een heuse topper. Beide ploegen hebben de ambitie om de play-offs te halen en dat was ook aan deze wedstrijd af te zien. Kwalitatief was het niet eens hoogstaand, de ploegen hadden zich goed op elkaar ingesteld, gaven elkaar weinig ruimte en ook qua score bleven de teams tot het laatst dicht bij elkaar in de buurt. Waar een gelijkspel de verhoudingen beter had weergegeven, trok KCC toch met 19-18 aan het langste eind en blijft daarmee ongeslagen koploper. HKC maakt even pas op de plaats met een vierde positie op de ranglijst. Bij HKC was de geblesseerde Eliza Roest nog niet speelklaar en moest de wedstrijd tegen zijn oude club dus aan zich voorbij laten gaan.

HKC kwam sterk uit de startblokken en door doelpunten van Mabel Havelaar, Mark Klop en Danny en Nadhie den Dunnen stond het na ruim vijf minuten spelen 0-4. De volgende vijf minuten bleef de BMN De Klerkploeg verstoken van doelpunten en dat gaf KCC de gelegenheid om naast de Hardinxvelders te komen, waarbij de gevaarlijke Julian Middelkoop voor de thuisploeg productief was. Mark Klop bracht HKC met een dubbelscore op een voorsprong, waarna een moeizamer periode voor HKC aanbrak. De respectievelijke verdedigingen overheersten en de schutters aan beide kanten moesten veel energie in de wedstrijd steken om tot goede kansen te kunnen komen. KCC schutter Stefan Dekkers werd na ruim twintig minuten gewisseld en dat was ook de verdienste van de sterk verdedigende Job Pauw. Toch slaagde KCC erin om tot de rust het initiatief te nemen en met een 9-8 voorsprong de rust in te gaan.

Na rust had Mark Klop snel genivelleerd en volgde een periode dat de ploegen om en om scoorden en er geen licht zat tussen beide teams. Na vijf minuten in de tweede helft nam KCC voor het eerst een voorsprong van twee punten, welke vervolgens binnen een minuut weer door de ploeg van John Spek en André Kuipers werd teniet gedaan. Het bleef het beeld van de tweede helft. KCC dat steeds een minieme voorsprong nam en HKC dat zich steeds weer naast de Capellenaren hees. Toen KCC uitliep naar 17-15 scoorde HKC wel snel de 16e treffer, maar duurde het lang voordat de gelijkmaker kwam. Die kwam er wel, maar het levensgevaarlijke tweede aanvalsvak van KCC had daarna weinig tijd nodig om de stand naar 19-17 te tillen, met nog twee minuten te spelen. Mark Klop voerde met zijn tiende treffer de spanning nog verder op en in de laatste halve minuut kreeg HKC de bal nog terug in de aanval. Tweemaal kwam de bal nog op de rand van de korf, maar de gelijkmaker viel niet meer, waardoor KCC de overwinning uitbundig kon vieren. Voor HKC betekende het de eerste verliespartij van deze korfbaljaargang.

De HKC-goals kwamen op naam van: Mark Klop (10) Danny den Dunnen en Corné Troost (ieder 2) en Carmen de Heer, Mabel Havelaar, Nadhie den Dunnen en Job Pauw (ieder 1).

A.s. zaterdag speelt HKC weer een uitwedstrijd. Tegen TOP Arnemuiden wordt het dan weer een zware pot. Aanvang 17.20 uur in sporthal De Blikken. Vertrek supportersbus 15.30 uur.

Doelpunten HKC in de wedstrijd

Verslag van de wedstijd


Video: korfbal-kijken.nl / KCC

Momenten in de wedstrijd

Fotografie: A. Verschoor

Moment in de wedstrijd TOP(A) 1 - HKC 1