Nieuwe zege HKC in Zutphen

Na de prima winst op Vriendenschaar moest HKC voor het eerst dit seizoen buitenshuis aantreden en reisde daarvoor naar Zutphen voor de wedstrijd tegen KVZ. Deze ploeg werd na de 29-12 nederlaag tegen De Meeuwen niet als hoogvlieger bestempeld, maar HKC weet dat het als debutant in de Overgangsklasse elke wedstijd vol aan de bak moet om succesvol te kunnen zijn.

In de Hanzestad kwam HKC goed uit de startblokken en legde het KVZ meteen haar wil op. Het eerste kwartier wervelde HKC over het wat gladde Zutphense kunstgras. Zoals gebruikelijk met dynamisch aanvalsspel zette de Novafrontploeg KVZ onder grote druk, waaronder de thuisclub aanvankelijk bezweek en moest toezien hoe HKC na een kwartier spelen was uitgelopen naar 2-8. Bij KVZ zijn er dit seizoen nogal wat spelersmutaties geweest en de ploeg realiseerde zich dat een mindere kwaliteit gecompenseerd moest worden door een enorme dosis werklust en die toonde de ploeg van coach Elmar Hesselink dan ook. Met opportunistisch spel ging het mee scoren en via 4-8 stond er na 23 minuten zelfs weer een 8-10 stand op het bord. HKC bleef veruit het beste van het spel houden, liep weer uit, maar het schotpercentage was te laag om het krachtsverschil in doelpunten uit te drukken. Bij rust stond HKC op een voorsprong van 10-13.

De rust moest vanwege een hevige onweersbui noodgedwongen met tien minuten worden verlengd, waarna het spel van het laatste gedeelte van de eerste helft zich voortzette. HKC hield zeker controle over de wedstrijd, had steeds ook een veilige marge van drie doelpunten, maar kon toch ook weer niet echt weg komen van haar tegenstander. Halverwege de tweede helft liet Stefan den Breejen zich provoceren door zijn tegenstander, waarna hij de rode kaart kreeg voorgeschoteld. Zijn tegenstander moest ook op appel komen maar bleef merkwaardig genoeg niet bestraft. Jaïr Korf de Gidts kwam in de ploeg en toen even later de eveneens ingevallen Rianne Swets de 12-16 binnenschoot was de wedstrijd wel beslist. De krachten vloeiden bij KVZ weg en zij konden er geen slotoffensief meer uitpersen. HKC ging nog wel door en kon bij het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Willem van Ieperen uiteindelijk een 15-21 overwinning bijschrijven. Weer twee punten voor debutant HKC, al was de ploeg niet tevreden over het lage schotpercentage van 15%.

Doelpuntenmakers voor HKC waren: Tjeerd Gort (8), John den Dunnen (6), Kelly de Bruin (2) en Esther de Groot, Niels Deventer, Rianne Swets en Stefan den Breejen (ieder 1).

A.s. zaterdag krijgt de ploeg van John Spek en Raimond Nieuwenhuizen bezoek van Antilopen / Lancyr Deelen uit Leusden, aanvang 15.30 uur. Dit duel wordt voorafgegaan door de wedstrijd tussen de reserves van HKC en Antilopen. Prima korfbalaffiches dus weer op 16 september in Boven-Hardinxveld.

Doelpunten HKC in de wedstrijd