Nieuw in Boven-Hardinxveld: De Werf

HKC Training Center en DOK 11 Fysiotherapie

Nadat vorig jaar sporthal Het Dok bij het HKC-complex is verrezen, heeft men in Boven-Hardinxveld niet stilgezeten. Het voormalig gebouw van de duivensportvereniging, direct naast het HKC-clubhuis, is omgedoopt tot “De Werf” en  Korfbalvereniging HKC en Dok 11 Fysiotherapie uit Alblasserdam hebben dit pand  ingericht voor het uitoefenen van een Fysiotherapiepraktijk en een Training Center.

Dok 11 gaat deze locatie vooral gebruiken als praktijk gericht op de  geblesseerde sporters en de begeleiding hiervan door een gespecialiseerde sportfysiotherapeut en manueel therapeut.

Alle HKC-ers krijgen de mogelijkheid om in De Werf nog meer sport specifiek te trainen, waarbij een heel team tegelijk aan de slag kan.

Dok 11 gaat bovendien de sportverzorging voor de HKC-selectie voor haar rekening nemen, zodat ook dit belangrijk onderdeel voor de Hardinxveldse korfballers goed verzorgd is. Hierbij zal aan geblesseerde spelers een aangepast trainingsprogramma kunnen worden aangeboden.

Op zaterdag 19 augustus vindt de opening van De Werf plaats, waarbij er vanaf 10.30 uur een open huis zal worden gehouden. Om 13.00 uur zal de officiële opening plaatsvinden, waaraan ook Leon Braunstahl, fysieke trainer en fysiotherapeut van het Nederlands korfbalteam, zijn medewerking zal verlenen en uitleg zal geven over het belang van een goede verzorging en fysieke training door sporters.

Na deze opening zal vanaf 14.00 uur de tweede dag van het HKC-toernooi gespeeld worden, waarbij de selecties van Nieuwerkerk, GKV Enomics, Vriendenschaar en HKC met elkaar de strijd aanbinden.

Voor iedereen een extra reden om zaterdag 19 augustus a.s. een bezoek te brengen aan het HKC-complex aan de Tiendweg in Boven-Hardinxveld.