Moeizame overwinning voor HKC

Afgelopen zaterdag stond voor HKC de thuiswedstrijd tegen Swift op het programma. HKC dat de laatste weken goed op dreef is, heeft als doel: tweede worden achter het nog ongeslagen Tweemaal Zes. Een ding was zeker, er moest dus gewonnen worden!

HKC wist van tevoren dat de thuiswedstrijd tegen Swift een lastige klus zou worden. Swift dat een tegenvallend zaalseizoen speelt, was gebrand om te winnen. En daar het zeker geen zin zou hebben om onverrichte zaken naar huis te keren, wist HKC dat er scherp gestart moest worden om een lastige middag te voorkomen. De wedstrijd was nog geen minuut oud of het eerste Swift-doelpunt viel. Na vier minuten verdubbelden de Middelburgers de score naar 0-2. HKC antwoordde met een treffer van Francis Kraaijeveld en een prachtige strafworp van Stephan de Boon. In deze fase ontbrak de scherpte bij HKC en er moest hard gewerkt worden om tot scoren te komen. Door wederom een strafworp van Stephan de Boon en even later ook van Arnold Tromp kwam HKC twee punten los. Gelukkig was Swift in deze periode ook niet trefzeker. Na dertig minuten spelen, gingen beide ploegen rusten met een 7-5 op het scorebord.

Deze rust gebruikte coach Leon Kwakernaat om de Raboformatie op scherp te zetten. Even leek het erop dat dit ook gelukt was. Het eerste doelpunt na de rust werd gescoord uit een strafworp. HKC verzaakte echter om helemaal los te komen van Swift, dat hierdoor in de wedstrijd kon blijven. Er werden om en om doelpunten gescoord. Daarna volgde er een periode van wel negen minuten, waarin niet werd gescoord. Swift naderde HKC in de slotfase tot op twee doelpunten. Dit bracht de spanning nog enigszins terug in een alles behalve bruisende wedstrijd. Zeker toen Swift twee minuten voor tijd de aansluitingstreffer scoorde. Het HKC publiek zat op het puntje van de tribune. HKC dat al zestien minuten niet had gescoord, wist na de hele tijd luid te zijn aangemoedigd door het team van de week (de pupillen van de E2) de wedstrijd uiteindelijk in eigen voordeel met 11-10 af te sluiten. Deze magere overwinning was mede te danken aan het goede reboundspel van HKC.

Het tweede team van HKC wist helaas niet te winnen tegen Swift 2, maar staat nog altijd vier punten los van de nummer twee Maassluis. Volgende week hebben beide teams rust en kunnen zich volledig gaan voorbereiden op de wedstrijd tegen Weidevogels en de knaller tegen GKV 2.