Moeizame overwinning HKC

Boven-Hardinxveld – HKC opende de competitie zaterdag tegen OZC (Overkanters – het Zuiden Combinatie) uit Rotterdam. Een ploeg waarvan vooraf moeilijk te zeggen was hoe sterk ze waren. Het werd een gelijkopgaande wedstrijd waarin HKC de gehele wedstrijd een minimale voorsprong had; uiteindelijk werd de wedstrijd dan ook afgefloten bij een 11-10 eindstand in het voordeel van de HKC’ers en zodoende bleven de belangrijke punten in Hardinxveld

HKC staat dit jaar ingedeeld in een zondagpoule met daarin veel relatief onbekende tegenstanders. Het resultaat van de eerste thuiswedstrijd tegen OZC was dan ook moeilijk te voorspellen. HKC begint de competitie met twee wijzigingen in de opstelling ten opzichte van vorig jaar. Ruud aan de Wiel en Marieke van de Kuil zijn de nieuwelingen. Laatstgenoemde bleek geen last te hebben van zenuwen en zorgde al in de eerste de beste aanval voor de 1-0 door uit een doorloopbal te scoren. Nadat OZC gelijk maakte, speelde HKC een periode sterk en agressief korfbal en het leek al direct een gaatje te slaan door schoten van Esther Moen, Francis Kraaijeveld en Arnold Tromp. Helaas werd dit gaatje direct gedicht door de Rotterdammers die 5 minuten later de stand weer op 4-3 brachten. Vervolgens scoorden de ploegen om en om; HKC had een klein veld- en spel overwicht, maar kon niet echt afstand nemen, mede doordat OZC weinig kansen nodig had om te scoren. Intussen kwamen er wat onvriendelijkheden en irritaties bij de spelers en werd de wedstrijd wat harder. Met een 7-6 voorsprong met nog een halve minuut voor rust te spelen scoorde Ruud aan de Wiel knap van afstand en zorgde zodoende voor weer wat lucht.

Na rust kwam HKC echter minder goed uit de startblokken en OZC kwam binnen vijf minuten weer op gelijke hoogte. De Boven-Hardinxvelders toonden veerkracht en namen via doelpunten van Marieke van de Kuil en Arnold Tromp toch weer een 10-8 voorsprong. De aanvallen waren de tweede helft echter niet meer zo gevarieerd en het tempo lag te laag, waardoor de tegenstander niet echt verrast werd. OZC kwam een kwartier voor tijd weer terug tot 10-9 en het was duidelijk dat er hard gewerkt moest worden voor de twee punten. Stephan de Boon zorgde voor opluchting door 10 minuten voor tijd de 11-9 te scoren. Toch bleek HKC niet bij machte de wedstrijd definitief in het slot te gooien en het was nog eenmaal OZC dat aanzette. Vijf minuten voor tijd viel dan ook de 11-10 binnen. De resterende tijd moest HKC nog met de billen samen. Uiteindelijk werd nog redelijk efficiënt de laatste aanvallen uitgespeeld en waren de twee punten binnen. Het spel was echter niet goed en minder dan de laatste oefenwedstrijden werd vertoond. Aan de andere kant was het resultaat heilig deze eerste wedstrijd en zijn de eerste punten binnen; iets wat coach Leon Kwakernaat tot tevredenheid kan stemmen. Volgende week staat de uitwedstrijd op het programma tegen OJC’98 uit Tilburg.

Scores HKC: Marieke van de Kuil (2x), Esther Moen (2x), Arnold Tromp (2x), Stephan de Boon (2x), Ruud aan de Wiel (2x) en Francis Kraaijeveld (1x)