Met winst op Rust Roest B1 gaat HKC B1 voor het kampioenschap

Na de winst van vorige week op hekkensluiter NKV, stond vandaag Rust Roest uit Eindhoven op het programma thuis in de Appelgaard.

Vorige keer wonnen we in Eindhoven met 12-5 van RR, maar het was absoluut geen makkelijke tegenstander. Ons doel is nog steeds kampioen worden en een plek op het district NK bemachtigen. Wij zijn als enige ploeg die alles in eigen hand hebben, nu nog 5 wedstrijden winnen en dan zijn we er. Wel hebben wij de 2 medekoplopers Merwede en KCR nog op het programma staan, en dat begint volgende week al in de Stoep in Sliedrecht tegen het lastige Merwede.

Moment in de wedstrijd HKC B1 - Rust Roest B1Onze sponsor was vandaag ook in de sporthal, we hebben nieuwe sporttassen van Van der Leun gekregen. Nadat ze ook al onze wedstrijdshirts en trainingspakken sponsoren mochten we gisteren ook mooie sporttassen in ontvangst nemen. Dan nu de wedstrijd.

Na een rumoerige week begonnen we vandaag het eerste kwartier met Jannick in de basis in plaats van Aron. Het vak begon goed, met veel kansen en duidelijk spel werd er niet gescoord. Het duurde lang voordat het eerste doelpunt viel, Het was RR dat de score opende, 0-1. Maar Twan liep zijn tegenstander voorbij en plaatste door naar Jannick, Jannick bracht de stand op 1-1. Daarna was het weer RR dat wist te scoren en bracht de 1-2 op het scorebord uit een schot. Jannick werd toen gewisseld voor Aron. En Stan wist al snel de stand weer gelijk te brengen door een schot, en scoorde de 2-2. Vanaf dat moment kwamen wij op voorsprong door een strafworp van Tamara en een schot van Aron werd de stand 4-2. Maar RR wist weer terug te komen en bracht door 2 domme fouten de stand weer gelijk, 4-4. Met die stand bezochten we ook de kleedkamers.

In de rust werd duidelijk gemaakt dat de afronding beter moest, we hadden de eerste helft een legioen aan kansen gehad maar er werd te weinig gescoord. Ook werd duidelijk gemaakt als we iets willen dit seizoen, dat er echt gewonnen moest worden ook van Rust Roest en niet alleen van Merwede en KCR!

Na rust was het Aron die vrij snel de 5-4 maakte door een schot. Maar RR bleef aanhaken en maakte uit een doorloopbal weer gelijk. De 6-5 kwam weer op naam van HKC, maar RR deed weer wat terug uit een strafworp, een paar domme fouten werden gemaakt waar RR van profiteerde! Toen een poos geen doelpunten en met nog 14 minuten op de klok beloofde het een spannende slotfase te worden. Misschien wel onnodig spannend! Als we al de kansen die we hebben gekregen maakte was er niks aan de hand, maar de afronding was dramatisch! Aron maakte de 7-6 en de 8-6 uit 2 schoten. En we sloegen een klein gaatje. Maar RR bleef weer aanhaken opnieuw uit een doorloopbal werd de stand 8-7. Het vak van Stefan maakte duidelijke afspraken en daardoor kregen we een strafworp mee. Anieke wist hem te benutte en bracht de stand op 9-7. Aron bepaalde de eindstand met een doorloopbal op 10-7. Een matige wedstrijd met geen slecht spel, maar wel een slechte afronding!

Volgende week staat zoals al eerder gezegd 1 van de mede koplopers op het programma. Namelijk Merwede B1 die we dit seizoen al 4 keer eerder hebben getroffen. Op het veld wisten we ze in de spannende beslissingswedstrijd na strafworpen te verslaan. Maar Merwede is een goede ploeg, deze week dus vol aan de bak, en elke misstap betekend afhaken voor het kampioenschap. Daarom de vraag namens heel de B1, kom zaterdag naar de Stoep in Sliedrecht, je bent er binnen een kwartiertje! En moedig ons aan naar de overwinning, om 14:00 uur zal het eerste fluitsignaal klinken, en begint de hopelijk sportieve en spannende wedstrijd!

Tot zaterdag, 14:00 in de Stoep in Sliedrecht!
DE B1

Fotoverslag

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie.aspiranten” picasaAlbum=”20120121HKCB1RustRoestB1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}

Video’s & foto’s: S. Advocaat