Merwede B1 neemt revanche op HKC B1!

Voor de B1 stond om 10 voor half 7 pas een wedstrijd op het programma tegen onze buren uit Sliedrecht, Merwede B1. Deze ploeg troffen we dit seizoen al 3 keer eerder, 2 keer wisten we te winnen en 1 keer werd er ruim verloren!

Moment in de wedstrijd HKC B1 - Merwede B1Nadat een aantal van ons al vroeg hadden gecoacht en nog een aantal reserve hadden gezeten bij de A1, was iedereen al vroeg in de sporthal. Voor ons speelde een dames team wat niet echt leuk was om naar te kijken, dus snel ging de tijd niet.. Toen we eenmaal in de rust hadden ingeschoten gingen we gelijk de kleedkamers bezoeken voor de bespreking. We waren er klaar voor!

Iets later dan gepland floot de scheidsrechter van ACKC in, en het beloofde weer een leuke wedstrijd te worden! Al snel opende Aron de score door een korte kans. Er werd weer duidelijk en goed gekorfbald, en verdedigend stond alles goed op orde! Daarom kon Aron snel de stand op 2-0 brengen. Het andere vak was verdedigend aan het slapen en Merwede scoorde al snel de 2-1. Maar het was Twan die hierop direct reageerde met een schot en er stond een stand van 3 tegen 1 op het scorebord. Het andere aanvalsvak had een dikke strafworp moeten krijgen, maar de scheidsrechter hield het bij een vrije bal. Deze werd niet verzilverd maar de aanval erna kreeg Stan wel een strafworp mee en deze werd ook benut! 4-1. Niet veel later was het Aron dat opnieuw met een schot de 5-1 op het scorebord zette. Merwede maakte nog een ver afstand schot en daarbij werd de rust stand op een 5-2 bepaald, misschien een wat magere rust stand gezien de kansen, en het felle spel de eerste helft!

In de rust werd alles op de spreekwoordelijke ‘I’ gezet voor de 2e helft, en er werd duidelijk gemaakt dat Merwede veel en veel scherper uit de kleedkamer zou komen in plaats van het matige spel van de eerste helft.

Dat bleek wel want Merwede maakte direct de 5-3 uit een schot. Er werd minder scherp gestart dan de eerste helft, en daardoor kon Merwede uit een strafworp de 5-4 maken. Maar het was Aron dat eigenwijs opnieuw scoorde zonder rebound en bracht het verschil weer op 2, 6-4. Door een mooie actie van Twan werd de bal doorgeplaats naar Stefan die die mooi benutte, en er stond weer een verschil van 3 op het scorebord, 7-4. Maar de heer van Stan die na de beslissingswedstrijd op het veld geschorst was en tot nu toe deze zaal competitie niet mee had gedaan, bewees een belangrijke rol te spelen in het team van de Sliedrechters, hij maakte de 7-5 door een schot. Merwede kwam steeds dichterbij, en door wat gerommel bij de korf van de dames werd de stand op 7-6 gebracht. Toen een merkwaardige beslissing van de scheidsrechter, die wat warrig floot. Een keurig doelpunt uit een doorloopbal van Ingeborg werd afgekeurd voor snijden. Dat leverde voor wat frustratie en Stan kreeg daarvoor ook zijn laatste waarschuwing, omdat die in de eerste helft ook al wat waarschuwingen had gehad. Het was een belangrijke beslissing, want Merwede kwam de aanval erna direct gelijk 7-7 uit een schot. Met nog 6 minuten op de klok leek alles nog mogelijk voor beide ploegen. Met nog 5 minuten op de klok gaf de scheidsrechter een vrije bal. De heer van Stan nam hem, en die opnieuw scoorde en daar opnieuw liet zien hoe belangrijk die is voor het team. Merwede kwam voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong. Stan raakte daarbij wel geblesseerd aan z’n pols maar speelde uit eindelijk toch de wedstrijd uit. Daarna werd er aan beide kanten niet meer gescoord. Jammer dat de scheidsrechter in de laatste minuut een spelhervatting geeft, waar wellicht meer in had gezeten dan dat, omdat een heer de bal uit de handen slaat bij een dame. Jammer! Daarbij werd ook de wedstrijd beëindigd in een 7-8 stand in het voordeel van de ploeg uit Sliedrecht!’

Er had meer ingezeten, maar Merwede is een goede ploeg, en die gaan ook zeker strijden voor het kampioenschap dit seizoen, ze zijn weer op volle sterkte en we kunnen dus nog een zware competitie tegemoet zien!

Wel leuk om te zien was dat de Appelgaard weer bom vol zat, en daarvoor bedankt!

Zaterdag reizen we af naar Zwijndrecht waar we om 13.20 uur het opnemen tegen Albatros B1.

We zien jullie dan graag, tot zaterdag!
de B1!

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie.aspiranten” picasaAlbum=”20111126HKCB1MerwedeB1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}