Matig aanvalsspel nekt HKC

Zaterdag 1 april heeft HKC de veldcompetitie hervat. Na een goede oefenperiode waren de verwachtingen hoog gespannen. HKC heeft in de veldcompetitie een plek in de middenmoot en moet nog punten halen om op veilige afstand van de gevarenzone te komen. Tegenstander van zaterdag, IJsselvogels, bezette een tweede plaats. Vooraf beloofde het een spannende wedstrijd te worden en dit bleek waar te zijn. De eerste helft was HKC de betere ploeg, maar na rust kwamen de gasten uit Moordrecht op stoom en trok HKC alsnog aan het kortste eind.

HKC kwam goed uit de startblokken. Na een goed opgezette aanval zorgde Arnold Tromp in de 2e minuut al voor het eerste doelpunt. Een aantal aanvallen later wist Marieke van der Kuil (spelend voor de geblesseerde Astrid Andriessen) van dichtbij de korf te vinden. Dit gaatje van twee punten dichtte IJsselvogels echter weer binnen tien minuten. In de eerste helft speelde HKC het net wat beter uit dan IJsselvogels en dit resulteerde in een ruststand van 4-3.

Na de onderbreking was het IJsselvogels dat het eerste doelpunt wist te scoren en beide ploegen kwamen weer op gelijke hoogte. Tot 7-7 ging de wedstrijd vervolgens gelijk op. Beide teams scoorden nog tweemaal. Daarna brak er voor HKC echter een doelpuntloze periode aan van 18 minuten. Dit bleek echt te lang te zijn. IJsselvogels scoorde wel en liep uit naar 7-9. In de slotminuten werd het verschil teruggebracht tot één doelpunt. Er waren zelfs een aantal kansen op de gelijkmaker, maar die werd helaas niet gescoord. Na 70 minuten stond er dus een teleurstellende 8-9 op het scorebord.
Verdedigend had HKC weinig problemen, maar de aanvallen waren vaak statisch en liepen stroef. Hier moet dus hard aan gewerkt worden, zodat volgende week Nieuwerkerk verslagen kan worden.