Mat HKC verliest van KOAG

Na een matig zaalseizoen is het veldseizoen weer begonnen! Op het veld is er nog vanalles mogelijk, maar dan zou er vandaag wel gewonnen moeten worden van tegenstander KOAG!
Met Ruud aan de Wiel in de basis, die de zieke Robert Kraaijeveld verving, begon HKC goed aan de wedstrijd. HKC kwam snel op voorsprong en had KOAG verdedigend goed onder controle. Na 15 minuten moest Esther de Groot met een blessure het veld ruimen en werd vervangen door Esther Tromp. HKC ging goed door en kwam op een 2-5 voorsprong, waaronder een schitterd doelpunt van Sandra de Boon.
Na deze periode verzuimde HKC te scoren en kwam KOAG langzaam dichterbij. De ploegen gingen met een 4-5 ruststand de kleedkamers in en coach Dick van Houwelingen zag nog allelei mogelijkheden om de wedstrijd te winnen. We moetsen we scherper worden in de duels en zeker ook in de afronding.
Na rust was het echter KOAG wat vechtlust en beleving toonde. HKC wilde wel winnen, maar wist dit goed verborgen te houden. Coach Dick van Houwelingen constateerde dat HKC veel éénschots aanvallen had en bracht Arno den Breejen in op meer schotkansen te creeren, dus meer kans op doelpunten. KOAG had ondertussen een gaatje van 3 doelpunten weten te slaan en was niet meer van plan de zegen uit handen te geven. De spaanse leidsman beeindigde de wedstrijd na 70 minuten die door KOAG werd gewonnen met 12-10.
Het tweede van HKC wist, met slechts één veldtraining in de benen, knap van Antilopen te winnen. Volgende week spelen HKC 1 en 2 beide thuis tegen Rust Roest. Wij hopen allemaal dat u komt kijken, wij zijn er op gebrand deze wedstrijd te vergeten door een heerlijke pot voor u neer te zetten.