Mat HKC laat punten bij KOAG

Na twee overwinningen op rij waren de verwachtingen hoog gespannen bij HKC voor de uitwedstrijd tegen KOAG. Een goed resultaat zou betekenen dat HKC vooralsnog een plek in de bovenste regionen van de ranglijst zou gaan innemen. In Krimpen a/d IJssel trof HKC echter een stugge tegenstander die in het eerste kwartier na rust een dermate kloof wist te slaan, dat daarmee voor HKC toen reeds uitzicht op een goed resultaat onmogelijk werd.

In de eerste helft was er nagenoeg geen verschil tussen beide ploegen en om en om scorend stond er halverwege de eerste helft een 3-3 stand op het bord. Opvallend was toen al dat, ondanks voor korfbal ideale weersomstandigheden, de korf maar mondjesmaat gevonden kon worden. Toen HKC een 3-4 voorsprong nam, leek HKC door te gaan drukken. Men had toen even het beste van het spel, maar ook nu speelde de geringe schotvaardigheid parten. Koag nivelleerde, waarna HKC weer een goede mogelijkheid kreeg om op voorsprong te komen, maar de verkregen strafworp werd gemist. Na tien doelpuntloze minuten was het KOAG dat in de laatste minuut voor rust door twee scores een 6-4 ruststand tot stand bracht.

De eerste aanval na rust betekende de aansluitingstreffer voor HKC, maar daarna raakte HKC het spoor helemaal bijster. KOAG dat in beide vakken over lange mensen beschikte, waardoor de rebound goed kon worden verzorgd, liet zien dat men als team beter ingespeeld was dan HKC. Via uitgespeelde aanvallen werden de Hardinxvelders na een kwartier spelen in de tweede helft naar een 11-5 achterstand gespeeld. HKC maakte, ondanks dat men terug wist te komen naar 11-7, niet de indruk echt terug te kunnen komen in de wedstrijd. Daarvoor waren er te veel misverstanden in het spel van de zwart-witten en was men niet in staat om het spel te verleggen. De inbreng van Arjan de Haas voor Emiel Deventer bracht daar ook geen verandering on. HKC moest toezien hoe de thuisclub vervolgens uitliep naar 15-7. Het slotakkoord was nog wel voor HKC, dat in de slotminuut de eindstand nog op 15-9 wist te brengen, maar het Hardinxveldse spel was zaterdag te mager om tegen een gedegen spelend KOAG succesvol te kunnen zijn. De HKC-doelpunten kwamen op naam van: Francis Tromp, Emiel Deventer en Arnold Tromp ieder twee en Esther de Groot, Esther Bot en Menno Bakker ieder eenmaal.

A.s. zaterdag speelt HKC weer een uitwedstrijd en wel tegen ODO Maasland. Het is te hopen dat HKC de wisselvalligheid uit haar spel kan halen en tegen deze laaggeklasseerde tegenstander haar plaats in de middenmoor kan verstevigen.

Fotoverslag van KOAG 1 – HKC 1

Foto’s: Rita Rijnhout

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie” picasaAlbum=”20110924KOAG1HKC1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}