Martijn Swets keert terug bij HKC

Deze week heeft Martijn Swets kenbaar gemaakt met ingang van het seizoen 2019-2020 weer terug te keren naar Korfbalvereniging HKC.

Martijn in actie voor PKC

Martijn is als jongste telg van de familie Swets al op zeer jonge leeftijd in aanraking gekomen met korfbal en als 5-jarige met het spelletje gestart bij de club uit zijn woonplaats Boven-Hardinxveld.
In een talentvolle lichting, waar Martijn één van de sterkhouders was, speelde hij eerder bij HKC vanaf de F-jeugd tot en met D1. Dit D1-team mocht zich in 2010 als eerste in de geschiedenis van HKC tot Nederlands Kampioen in de hoofdklasse kronen.

Martijn Swets

In de zomer van 2010 maakte Martijn de overstap naar het Papendrechtse PKC. Na een zeer succesvolle periode in de jeugd van deze club met diverse (Nederlandse) kampioenschappen waarvan de winst in het Ziggo Dome met PKC/SWKgroep A1 als absolute hoogtepunt speelde Martijn afgelopen seizoen in PKC/SWKgroep 3.
Als speler van PKC werd Martijn ook geselecteerd voor diverse jeugdselecties van Oranje.
Met Oranje U17 is hij in 2016 in eigen land wereldkampioen geworden met een sterke selectie waarvan diverse spelers en speelsters inmiddels in de Korfbal League spelen.

Bij HKC zal de 20-jarige Martijn samen gaan spelen met zijn zussen Rianne en Anieke. HKC is zeer blij dat Swets na 9 jaar weer deel uit zal gaan maken van haar 1e selectie welke komend seizoen onder leiding van John Spek en André Kuipers zal staan.

Bestuur & Technische Commissie HKC