Martien Goedhart en Jaco Verbaan winnen 10e editie Sportquiz HKC

Vrijdag 15 maart was de kantine weer bomvol voor de jaarlijkse sportquiz. Het bleek een lastige editie te zijn. Nadat het stof was gaan liggen waren er 3 koppels die met 61 punten de eerste plaats deelden. De schattingsvraag moest de doorslag geven en hier bleken Martien Goedhart en Jaco Verbaan de scherpste en ze losten hiermee Peter en Mark Klop af als winnaars.

De kantine stroomde rond 19:45 al snel vol tot er rond 20:00 geen plekje meer beschikbaar was. Gelukkig konden er op het balkon nog 20 man zitten. Mooi dat dit evenement altijd weer een divers publiek trekt: van jong tot oud, korfballers, voetballers, maar bovenal liefhebbers van sport en gezelligheid. Traditioneel werd er weer gespeeld in drie rondes van 25 (vooral) meerkeuzevragen. De eerste ronde was een pittige. Gemiddeld 17 goede antwoorden en 4 koppels die er bovenuit staken met 22 punten: Ron en Tjardo, Jaromir en Marco, Arie en Daniël, Dick en Johan.

Na een korte pauze, volle bak door: een ronde lustrum-editie met hierin ook een aantal vragen die in de loop der jaren al eerder voorbij waren gekomen. Emiel en Menno, Martien en Jaco scoorden deze ronde het beste. Intussen was het nakijkteam al druk aan het tellen en rekenen. Daarna de laatste en beslissende ‘helden’-ronde. Hier kwamen weer de ‘usual suspects’ bovendrijven, waar ook oud-winnaars Tim en Martijn goed scoorden.

Daarna was het afwachten in spanning en voor de jury en organisatie hard werken om de uitslag zo snel mogelijk gereed te hebben. Van beneden naar boven kwamen alle koppels voorbij. De top 6 zat allemaal binnen een punt van elkaar, dus de schattingsvraag bleek cruciaal. De 3e plaats was voor Emiel Deventer en Menno Bakker. Ron van Loon en Tjardo van Tilburg gingen ervan door met de 2e plaats en de glorieuze winnaar van deze lustrumeditie waren Martien Goedhart en Jaco Verbaan.

Nog een woord van dank voor het nakijkteam, dat de hele avond hard en nauwkeurig alle scores hebben bijgehouden. En zeker ook voor het bar en keukenpersoneel. Het zit er weer op, iedereen bedankt voor het enthousiasme, de sportiviteit en de gezelligheid. We hebben weer genoten, hopelijk tot een volgende keer weer.

Niels en Arnold