Maassluis A1 bijt van zich af maar blijft achter met lege handen. HKC A1 wint met 14-16.

HKC A1 was al gewaarschuwd. In Maassluis kan het spoken. In het “thuistheater” van Maassluis lijken de spelers van de gelijknamige KC nét iets extra’s te kunnen geven. Zo hebben KCR en Vriendenschaar pas in de slotfase de winst gepakt en ging DeetosSnel zelfs met lege handen naar huis. Oppassen dus om geen onnodig puntverlies te lijden.

In de aanloop naar deze wedstrijd hadden diverse spelers door het mooie winterweer een verkoudheidje en/of een virusje opgelopen. Het was dus ook een behoorlijk gesnuif en gesnotter bij aanvang van deze, voor ons voorlopig laatste wedstrijd in de zaal die na de voorjaarsvakantie, op 3 maart weer wordt hervat.

Moment in de wedstrijd Maassluis A1 -HKC A1De scheidsrechter fluit voor aanvang van een wedstrijd, die misschien wel het meest opwindende moment kende in het uitvallen van de leidsman zo halverwege de eerste helft. Bij een stand van 4-5 (HKC scoorde zojuist) wankelt de scheidsrechter, maakt wat rare ongecontroleerde bewegingen en valt vervolgens languit neer. Commotie alom maar na enig oponthoud is duidelijk dat de man niet verder kan. Gelukkig is er van Maassluis een scheidsrechter aanwezig die bereid is de wedstrijd voort te zetten, waardoor de wedstrijd kan worden hervat. Beide teams zijn toch wel enigszins geschrokken van dit incident en dat zorgt voor wat slordigheden in het spel. Na de gelijkmaker van Maassluis weet HKC dan de draad weer op te pakken en loopt uit naar 8-5. Helaas sluipt er dan ook bij HKC wat concentratieverlies in en door slap verdedigen en aanvallend een verkeerde keus weet de thuisploeg weer gelijk te maken. Net voor rust scoort A1 dan nog één keer waardoor de rust aanbreekt bij een stand van 8-9. In de rust komt Stephan(H) er in voor Jannick die puffend als een stoomlocomotief moet opgeven. Na de thee maakt Maassluis gelijk waarna HKC het initiatief weer pakt en opnieuw een gat van drie punten creëert. Het is buigen of barsten voor Maassluis. A1 helpt de thuisploeg weer in het zadel door een onoplettendheid in de verdediging. Maassluis nadert tot op één punt, maar verder dan dat zal het in deze wedstrijd niet gaan komen. HKC laat dan toch zien korfballend een stap verder te zijn dan de tegenstander en speelt de laatste paar minuten rustig uit. Er staat uiteindelijk een stand van 14-16 op het scorebord.

Al met al was het geen hele mooie, maar door het scoreverloop wel een spánnende wedstrijd. Uiteindelijk ligt de winst in het feit dat je ook je mindere wedstrijden met winst afsluit.
Komende weken zijn er geen competitieverplichtingen i.v.m. de voorjaarsvakantie. Op 3 maart start A1 in de Wielewaal om 15.30 uur tegen KCR A1. Door het gelijkspel van zaterdag van KCR A1 tegen Vriendenschaar A1 kan de fusieploeg uit Ridderkerk in deze wedstrijd kampioen worden. Het zal ongetwijfeld een spannende partij worden en wij hopen dan ook dat u als supporter weer luidkeels aanwezig bent om onze junioren aan te moedigen. Graag tot dan!!
Tot die tijd wensen wij u een fijne vakantie en voor alle wintersportgangers een onbeschadigde terugkeer. Ik zou het skiën gewoon overslaan en meteen voor de après ski gaan. Das een stuk veiliger!!!???

Overige uitslagen:

KCR A1 Vriendenschaar A1 17 – 17
IJsselvogels A1 Nieuwerkerk A2 19 – 9

Fotoverslag

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie.junioren” picasaAlbum=”20120211MaassluisA1HKCA1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}

Foto’s: M. de Rooij