Krappe overwinning voor HKC

Afgelopen zaterdag trof HKC in een thuiswedstrijd All Ready uit Zierikzee.
Het was de enige tegenstander die HKC dit zaalseizoen nog niet had ontmoet.
Na deze wedstrijd moest blijken of HKC halverwege de competitie bovenaan de ranglijst blijft staan. In deze wedstrijd startte Stephan de Boon in de basis voor de geblesseerde Arnold Tromp.

HKC begon goed en scoorde via Menno Bakker. All Ready had daar snel een antwoord op, maar de tweede aanval wist twee keer achter elkaar te scoren. Een gat van drie doelpunten. HKC was vastberaden om de voorsprong nog verder uit te bouwen en dat lukte. Met 15 minuten gespeeld te hebben stond de Rabobank ploeg met 6-2 voor. In de volgende 15 minuten liet All Ready zien dat het niet van plan was de punten zomaar weg te geven.
All Ready wist nog vijf keer te scoren voor de rust. HKC lukte dit nog maar twee keer van afstand door de dames Sandra Advocaat en Esther Bot.
Ruststand 8-7 voor de thuisploeg.

In de tweede helft wist Stephan de Boon direct de korf te vinden. Ook Menno Bakker deed dit tot twee keer toe waardoor HKC weer iets kon ontspannen met een voorsprong van 11 tegen 7. Na deze snelle doelpunten wist HKC heel lang niet te scoren. All Ready kreeg dus veel tijd om de korf te kunnen vinden. Dit wisten ze tot drie keer toe te doen waardoor het in de slotfase 11 tegen 11 stond. Met nog kort te gaan zette HKC geduldig een aanval op en wist Sandra Advocaat tot opluchting van alle HKC-ers nog een keer te scoren. 12 tegen 11. Voor All Ready was er nog tijd om een aanval op te zetten en in die aanval wisten ze nog een vrije bal te forceren. Door goed verdedigend werk van Menno Bakker en Arno den Breejen kon er geen schot uit komen en kwam HKC weer in balbezit. De scheidsrechter hield het voor gezien. Weer een overwinning voor HKC.

Op de helft van de competitie staat HKC dus nog steeds boven aan. Duidelijk is dat het kampioenschap nog niet zomaar binnen is en dat er zeer hard voor gewerkt zal moeten worden om dat voor elkaar te krijgen.