Krankzinnige slotfase levert HKC geen winst op

HKC trad afgelopen zaterdag aan tegen Vitesse. In deze spannende eerste klasse kon HKC definitief afstand nemen van de degradatieplaatsen door te winnen van de Barendrechters, die op de 7e plaats bivakkeerden. Voor aanvang van de wedstrijd was het verschil 2 punten tussen de beide ploegen. Na een zinderende laatste minuut stond er 14-14 op het scorebord waardoor het onderlinge verschil nog steeds 2 punten is. Hierdoor is HKC nog niet zeker van lijfsbehoud.

HKC had de laatste weken moeite met scoren, maar verdedigend kon het de tegenstander steeds onder de 10 doelpunten houden. Doelstelling voor aanvang van de wedstrijd was dan ook om goed te starten, scherp te zijn in de afronding en direct de leiding te nemen. Het was echter Vitesse dat met een ver schot de score opende in de 2e minuut. De aanval erna scoorde Arnold Tromp van afstand en vervolgens bracht Stephan de Boon HKC aan de leiding met een mooi afstandschot. Om en om scorend werd na een kwartier de 4-4 tussenstand bereikt. De Rabo-formatie leek een gaatje te slaan door een strafworp te benutten en een kort schot van Astrid Andriessen. Vitesse counterde echter direct door scores van Michiel Kleemans die deze middag moeilijk af bleek te stoppen door HKC. Op 7-7 was het wederom Kleemans die Vitesse met een 7-9 voorsprong de rust in leek te schieten. HKC antwoordde echter nog door een doorloopbal van Arnold Tromp die de ruststand op 8-9 bracht. Een eerste helft waarin aanvallend prima gespeeld en gescoord werd. Verdedigend liet HKC echter de nodige steken vallen en kreeg het meer doelpunten tegen dan in de voorgaande wedstrijden.

De tweede helft begon goed met wederom een afstandschot van Astrid Andriessen. Na een tegenscore van Vitesse schoten Stephan de Boon en Menno Bakker HKC op een 11-10 voorsprong. Om en om scorend werd vervolgens een 12-12 tussenstand bereikt met nog een kwartier te spelen. Beide ploegen konden hierna echter de kunststof korven niet meer vinden. Zowel Vitesse als HKC had moeite om tot scoren te komen en de wedstrijd leek te eindigen in 12-12. Niets was echter minder waar, want 1 minuut voor tijd sloeg de vlam in de pan. Na prima ondersteunend werk schoot Arnold Tromp in de voorlaatste minuut HKC op een 13-12 voorsprong. Dit leek de beslissing te zijn, zeker omdat in de daarop volgende aanval Vitesse de bal leek te verspelen. Scheidsrechter ’t Lam zag echter een overtreding en legde de bal op de stip. Vitesse maakte hier dankbaar gebruik van en scoorde 13-13. HKC zette nog een keer aan en de ingevallen Ruud a/d Wiel bracht het Hardinxveldse publiek in vervoering door prachtig uit een doorloopbal te scoren. De buit leek binnen, zeker omdat de officiële speeltijd verstreken was. Vitesse kreeg echter weer tijd en loste nog eenmaal een noodschot. Tot verbazing van vriend en vijand doorboorde dit projectiel van zo’n 20 meter afstand de korf, waardoor er plots een 14-14 stand op het bord verscheen. Nog was het niet gedaan, want Astrid Andriessen kon nog een schot lossen dat raak leek te gaan. Het mocht niet zo zijn voor HKC, want de bal draaide op bizarre wijze uit de korf. Een zinderende laatste minuut leidde tot een spectaculaire ontknoping van deze wedstrijd. Een gelijkspel gaf de verhoudingen in het veld goed weer en beide ploegen konden hier vrede mee hebben. De ploeg van Leon Kwakernaat gaat nog enkele spannende weken tegemoet. Te beginnen volgende week met de uitwedstrijd bij VEO.

De stand onderin de competitie is als volgt:4. HKC 11-11
4. Nieuwerkerk 11-11
6. VEO 11-10
7. Vitesse 11-9
8. VEO 11-0