Koploper HKC walst over Nova heen

In de uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager Nova haalde HKC weer ondubbelzinnig uit tegen de ploeg uit Bilthoven. Nadat de thuiswedstrijd eerder dit seizoen met 42-16 was gewonnen, werd het nu een  12-34 zege voor de Boven-Hardinxvelders. Gesteund door zo’n 150 meegereisde supporters nam HKC al meteen het initiatief om dat de gehele wedstrijd niet meer uit handen te geven. Van onderschatting van deze tegenstander was geen enkele sprake en bewonderenswaardig was te zien hoe HKC het gehele duel de concentratie kon vasthouden en geen moment verslapte.

Nadat de eerste minuten het spel nog even heen en weer golfde in de sporthal van het H.F. Witte Centrum in De Bilt, was het HKC dat de score opende. Nova egaliseerde nog van afstand, maar daarna ging HKC los. Kelly de Bruin bleek voor haar tegenstanders ongrijpbaar en wist van afstand en uit een doorbraak voor 1-3 te zorgen. Tot 3-6 bleef Nova nog enigszins mee scoren, maar daarna maakte een HKC in grootse vorm met een 7-0 run naar 3-13 duidelijk dat Nova ook dit keer weer naar een grote nederlaag gespeeld zou worden. In de eerste helft excelleerde Kelly de Bruin met maar liefst acht treffers, maar verder kwam het hoge niveau dat behaald werd vooral voort uit de teamprestatie die HKC ook nu weer leverde. Het bracht HKC een voordelige ruststand van maar liefst 4-19.

Na rust ging HKC met de regelmaat van een Zwitsers uurwerk door met scoren en was het de stoïcijns spelende Eliza Roest die zich, naast zijn bekende perfecte reboundwerk, ook als schutter manifesteerde. Verdedigend gaf HKC zoveel druk dat Nova slechts mondjesmaat aan scoren toekwam. Hun naar Dalto vertrekkende talent Lotte Keuning, die in de heenwedstrijd nog veelvuldig scoorde, werd nu door Annelies Kop en na de vakwissel van Keuning door Rianne Swets vakkundig aan banden gelegd. Wat ook het resultaat is van het goed analyseren van de tegenstander door de coaches John Spek en Raimond Nieuwenhuizen. Na 8-30 ging HKC er toe over om via een aantal frivole acties het publiek nog meer te vermaken en dat zorgde ervoor dat, ondanks dat de spanning al geruime tijd uit de wedstrijd was verdwenen, het publiek toch geboeid bleef kijken. Bij HKC werden eerst Stefan den Breejen en in de slotfase Anieke Swets en Annemieke van Run nog in de ploeg gebracht, waarbij HKC onverstoorbaar doorging met het neerzetten van een grote uitslag.  Met de mooiste goal van de wedstrijd bepaalde Stefan den Breejen den Breejen de eindstand op 12-34 en kan HKC zich opmaken voor de kampioenwedstrijd tegen DOS Kampen.

De schutters bij HKC waren: Eliza Roest (10), Kelly de Bruin (8), Tjeerd Gort en Corné Troost (ieder 4), Annelies Kop (3), Rianne Swets en Stefan den breejen (ieder 2) en John den Dunnen (1).

A.s. zaterdag kampioenswedstijd in Het Dok
Het kampioenschap kan door HKC a.s. zaterdag worden binnengehaald wanneer het weet te winnen van DOS Kampen. Deze ploeg werd in de uitwedstrijd met 31-17 verslagen en wanneer HKC ook nu weer de volledig focus heeft, kan het de titel en de daarmee gepaard gaande promotie naar de Hoofdklasse binnenhalen. Sporthal Het Dok zal in ieder geval vollopen en het advies is, vanwege de te verwachten drukte, vroeg te komen. Het grote HKC-supporterslegioen wil haar favorieten naar de overwinning schreeuwen om daarna een mooi kampioensfeest te kunnen bouwen.

Doelpunten HKC in de wedstrijd