KCC te sterk voor HKC

De wedstrijd startte om 16.00 uur in een koude en winderige ambiance in Capelle a/d IJssel. HKC begon afwachtend aan het duel, KCC liet direct zien scherp om te gaan met de geboden kansen, waardoor HKC binnen vier minuten tegen een 0-2 achterstand aankeek.

Het eerste antwoord van HKC kwam in de zesde minuut, Menno Bakker wist met een vrije bal de hatelijke nul van het scorebord te schieten. Marlies Bommelje, die de geblesseerde Sandra de Boon verving, schoot de stand naar 3-2. Esther Tromp wist met een zuiver schot achter de korf de stand weer gelijk te trekken naar 3-3. In een verder gelijkopgaande eerste helft scoorden Arnold Tromp en Menno Bakker beiden achter de korf waarmee de stand op 6-5 werd gebracht. John den Dunnen wist in de 28-ste minuut met een prachtig schot de stand gelijk te trekken naar 7-7.

Na de rust hervatte HKC de wedstrijd goed. Na een overtreding op Menno Bakker, wist Astrid Fijnekam de welverdiende strafworp te benutten en bracht daarmee de stand op 8-8. In de achtste minuut was het Marlies Bommelje die met twee verre afstandschoten de stand naar 8-10 bracht, in het voordeel van de HKC-ers. Menno Bakker bracht in de tiende minuut de stand op 9-11. In plaats van ‘erop en erover’ ging het tempo helaas omlaag en verliepen de aanvallen van HKC niet meer zo soepel. Bij een achterstand van 13-11 werd Ruud aan de Wiel in de ploeg gebracht door coach Van Geffen, hij verving John den Dunnen. Helaas kon HKC niet meer op gelijke hoogte komen en vertrok met een 13-11 nederlaag naar huis.

Volgende week spelen HKC 1 en HKC 2 een thuiswedstrijd. HKC 2 speelt om 14.00 uur tegen DVO 2 uit Bennekom en om 15.30 uur neemt HKC 1 het op tegen Top uit Sassenheim.