Kansloos verlies HKC tegen de Meervogels

Vorige week pakte HKC de eerste punten tegen KOAG en dat gaf moed voor de confrontatie tegen de Meervogels. De Meervogels hoefde in de confrontatie met HKC geen moment te vrezen voor een moeilijke middag in Hardinxveld. Na een 4-12 ruststand werd het uiteindelijk een eenvoudige overwinning met 9-22 voor de koploper uit Zoetermeer.

Moment in de wedstrijd HKC 1 - De Meervogels 1

Bij HKC waren Tomas aan de Wiel en Emiel Deventer weer teruggekeerd in basis na hun blessures van de week ervoor. Hierdoor startte HKC weer in de vaste opstelling. Vooraf was de vraag of HKC voldoende vertrouwen had getankt om het de Meervogels lastig te maken. De Meervogels won vorige week nog bij Vriendenschaar en gaat samen met RWA aan de leiding in deze klasse terwijl HKC onderin bivakkeert. HKC begon voortvarend en in de eerste aanval was het Kees Baks die achter de korf zijn eerste schot binnen schoot. De eerste minuten gingen gelijk op tot 2-2 en daarna was het HKC dat brutaal de leiding nam. De BMN-formatie schoot zuiver in deze fase en ging na 10 minuten spelen met 4-2 aan de leiding met fris en enthousiast aanvalsspel.

De Meervogels bleef echter rustig en was niet onder de indruk. Aanvallend konden ze hun eigen spel spelen en meerdere keren per aanval schieten en HKC wist hier verdedigend weinig tegenover te stellen. HKC was zelf aanvallend onmachtig en was vaak na een doelpoging de bal kwijt, soms door overlengte bij de tegenstanders en soms door het maken van verkeerde keuzes. Van de goede beginfase was er helaas weinig meer over. De Meervogels gaf veel druk en daar had de thuisploeg het lastig mee. In de laatste fase voor rust gaf de koploper gas en moest HKC lijdzaam toezien dat er voor rust al een niet te dichten gat was ontstaan. Beide ploegen gingen rusten bij een 4-12 voorsprong voor de Meervogels.

De tweede helft was er dus helaas een voor de statistieken. HKC wilde nog wel, maar het zat vandaag in de afronding ook niet mee met veel schoten die uit de korf draaiden. Daarnaast was de tegenstander ook simpelweg een maat te groot. De Meervogels bleef energiek spelen en liep gemakkelijk verder uit. HKC-coach Johan van Barneveldt bracht in de laatste fase nog Hicham Maachi en Marielle de Waal in de ploeg. Alhoewel de wedstrijd gespeeld was brachten deze wissels toch wat meer snelheid en schotkracht. De goed leidende scheidsrechter Sangers floot af bij een 9-22 eindstand.

Al met al een nederlaag die misschien vooraf was ingecalculeerd maar de wijze waarop deze tot stand kwam geeft stof tot nadenken, want het had het de tegenstander in de thuiswedstrijd zeker moeilijker moeten maken. Volgende week heeft HKC kans om zich te revancheren . Dan speelt het tegen RWA uit Rhoon. RWA doet het heel goed en heeft dit zaalseizoen slechts 1 punt verspeeld. Het is zaak voor HKC om samen de ruggen te rechten en vol overtuiging de tegenstander te bestrijden. De wedstrijd begint om 18:00 uur in sporthal de Wielewaal.

Fotoverslag

{oziogallery 1078}