Kampioen HKC moet winst aan De Meeuwen laten

HKC reisde voor het laatste duel van deze zaalcompetitie af naar Putten voor het duel met nummer twee De Meeuwen. Normaal gesproken een interessante krachtmeting, maar omdat HKC al vorige week beslag wist te leggen op de titel, ging het nu alleen nog maar om de spreekwoordelijke eer. Het bleek dat het er De Meeuwen alles aan gelegen was om tegen de kampioen de winst te pakken, terwijl HKC afgelopen week alleen maar bezig was geweest met het vieren van de titel en bijbehorende activiteiten.
Groot verschil met de laatste uitwedstrijden was wel dat nu slechts een handjevol Hardinxveldse supporters hun favorieten waren nagereisd, waar dat de voorgaande maanden wel anders was.

HKC startte met de dit seizoen als waardevolle wisselspeler fungerende Sanne Langendoen in de basis en bleven captain John den Dunnen en Eliza Roest op de bank. De Meeuwen nam het voortouw en behield eigenlijk de gehele wedstrijd het initiatief, waarbij HKC wel steeds aan wist te haken. Hierdoor werd het voor het publiek nog wel een aantrekkelijk schouwspel, ondanks dat het belangrijke ingrediënt spanning volledig ontbrak. De Meeuwen gaf veel verdedigende druk in de één-tegen- één situatie nadat door HKC het door de Meeuwen gehanteerde achterverdedigen was opgelost. Hierdoor was het voor de Novafront-Klop Watersportformatie lastig om tot vloeiende combinaties te komen. Verdiend wist De Meeuwen uiteindelijk met 25-23 cijfers HKC de eerste nederlaag van dit zaalseizoen toe te brengen, maar het doet niets af aan het goede gevoel dat HKC aan overhoudt met de titel en promotie naar de Hoofdklasse op zak.

De HKC goals kwamen uit handen van: Eliza Roest (5), Tjeerd Gort en Corné Troost (4), Lotte Scherstra (3) Kelly de Bruin en Annelies Kop (2) Stefan den Breejen, Sanne Langendoen en Rianne Swets (1).

Op 20 april wordt de veldcompetitie weer hervat. HKC staat daarbij met Nieuwerkerk op een gedeelde tweede plaats achter het Zeeuwse Swift. Voor de eerste wedstrijd reist de equipe van John spek en Raimond Nieuwenhuizen naar Middelburg om daar meteen de strijd aan te gaan met Swift en te trachten ook in de veldcompetitie nog een rol van betekenis te kunnen gaan spelen.

Doelpunten HKC in de wedstrijd