In volle Appelgaard zet HKC B1 met winst op KCR B1 stap naar kampioenschap

Voor de B1 stond vandaag misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma. Ze moesten tegen KCR B1 uit Ridderkerk. Die samen met ons plek 1 deelt namelijk met 21 punten. Er moest dus gewonnen worden om een grote stap te zetten richting het kampioenschap en dus naar het NK te gaan op 24 maart in Dordrecht.

Afgelopen weken hebben we hard getraind en ons goed voorbereid op KCR. Vorige week zelfs nog een oefenwedstrijd gespeeld tegen PKC B1 uit Papendrecht. Die ploeg heeft zich al geplaatst voor het NK in de hoofdklasse. Hier verloren we dan ook maar net van met 15-13. Het gaf ons dus vertrouwen voor de wedstrijd van vandaag tegen KCR! Het was wel duidelijk dat het leefde binnen HKC want de Appelgaard zat bom maar dan ook echt bom vol! Er moesten zelfs extra banken neer worden gezet omdat anders te veel mensen zouden staan. Aan beide kanten van het veld zaten dus mensen, en ik denk dat de Appelgaard nog nooit zoveel supporters heeft gehad. Rond de klok van 10 over 2 zou de scheidsrechter uit Hendrik Ido Ambacht voor het eerst fluiten.

Met onze vertrouwde vakken begonnen we aan de wedstrijd, het was wel duidelijk dat er heel veel spanning op de wedstrijd stond. Beide ploegen maakte fouten die ze normaal gesproken nooit zouden maken. Het duurde dan ook heel lang voordat het eerste doelpunt werd gescoord. Er werden wel veel goede en vooral lange aanvallen gespeeld omdat Twan uitstekend aan het rebounden was. Daardoor kon Aron pas in de 12e minuut van de wedstrijd de score openen. 1-0. Opnieuw kreeg KCR kansen maar de verdediging was uitstekend aan het verdedigen. Daardoor kon Tamara net voor rust de stand op 2-0 brengen. Met deze stand gingen we dan ook rusten.

2 ploegen die normaal gesproken veel scoren, scoren nu het aantal doelpunten dat bij de pupillen nog word gescoord. Het was dus wel duidelijk wat er vandaag op het spel stond, een plek op het NK? Wie weet.. We kregen veel complimenten goed aan het spelen, en zo door blij ven spelen! Het betekende ook dat we 25 minuten van de overwinning af waren. De 2e helft moesten we alles geven, want hier hadden we de afgelopen weken voor getraind, voor zulke wedstrijden doe je het!

De 2e helft ging van start, en al in de 1e minuut kreeg KCR een makkelijk gegeven strafworp. KCR kwam terug tot 2-1. Niet veel later wist KCR zelfs weer gelijk te maken, in de 4e minuut van de 2e helft bracht KCR de stand weer gelijk tot 2-2. Daarna waren wij weer aan de beurt, met zorgvuldige aanvallen bracht Tamara uit een schot de 3-2 op het scorebord. Ook de 4-2 kwam op naam van Tamara met 2 zuiveren schoten, het vak hielp haar daar goed bij! Het andere vak dat tot nu toe nog maar kort had aangevallen en nog niet had gescoord bracht de 5-2 op het scorebord door een mooi doelpunt van Anieke. KCR ging toen beter spelen maar wist niet te scoren. Wij wisten dit wel te doen opnieuw door Anieke werd er een voorsprong van 4 punten bereikt. 6-2. Met nog 12 minuten op de klok leek de overwinning al binnen. Dat leek KCR te frustreren waardoor ook een dame met een rode kaart het veld moest verlaten. KCR wist toen wel te scoren uit een strafworp 6-3. De 7-3 kwam weer op naam van Aron en uit eindelijk door een wissel wist KCR nog 2 keer te scoren en floot de scheidsrechter bij een stand van 7-5 voor het laatst.

De overwinning is binnen en hiermee is een hele belangrijke stap gezet richting het kampioenschap. Volgende week reizen we af naar Veldhoven. Als we hier minimaal gelijk spelen zijn we kampioen. Maar we gaan natuurlijk voor de winst! Hierbij hebben we opnieuw jullie steun nodig. Het heeft ons ontzettend veel kracht gegeven door al het getoeter en al het lawaai. Maar ook gewoon het feit dat de Appelgaard helemaal BOM vol zat met heel veel HKC-supporters. Dat gaf ons heel veel vertrouwen, en hierbij is dus echt wel duidelijk; BIJ HKC WIL JE HOREN!!

Ontzettend bedankt voor het supporteren en we hopen jullie volgende week in Veldhoven opnieuw te zien, kan dit niet hebben we nog liever dat we jullie 24 maart in Dordrecht op het NK zien (afgesproken?) We zijn er nog niet, dus laten we niet op de zaken vooruit lopen. SDO staat 4e en heeft geen slechte ploeg en kan goed korfballen. Vorige keer wonnen we met 16-10. Maar in Veldhoven weet je maar nooit?

De B1!

Fotoverslag

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie.aspiranten” picasaAlbum=”20120303HKCB1KCRB1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}

Foto’s: Jaap Herikhuisen