In spannend beslissingsduel behaalt HKC B1 het kampioenschap (volledig verslag)

Ja een beslissingswedstrijd, zou die nou komen, ja of nee? Nou hij kwam! Op woensdag 19 augustus werd deze gespeeld op het terrein van GKV in Gorinchem. HKC B1 had samen met Merwede B1 10 punten behaald. Dus vandaag werd er uitgemaakt wie kampioen zou worden.

Moment in de beslissingswedstrijd Merwede B1 - HKC B1

Rond kwart over 6 vetrokken we vanaf het veld bij HKC richting Gorinchem. Bij GKV even omkleden en al langzaam naar het veld toe lopen. Het was nog allemaal wat onduidelijk wie wel en niet gingen spelen, Aron was heel de dag nog ziek geweest maar startte uit eindelijk toch in de basis. Jessica zat lekker in Egypte, dus verving Manon haar plaats. Verder hadden we nog Merel (C1), Sharina (A3), Rico & Frank uit de C1 als reserve mee genomen. Na de bespreking even de opstelling doorgeven aan de scheidsrechter, we begonnen in de aanval met Aron, Stan, Tamara & Ingeborg. Verdedigend begonnen we met Stefan, Twan, Anieke & Manon. Merwede had de tos gewonnen dus speelde ‘thuis’.

Na het eerste fluitsignaal begonnen beide ploegen scherp. De eerste aanval van Merwede werd al vrij snel de bal onderschept, en de aanval had een paar goede kansen maar het was toch Merwede dat de 1-0 maakte. De verdediging had alles goed op orde, er werd goed naar elkaar geroepen en er waren veel onderscheppingen. Tamara kon de 1-1 maken maar miste een doorloopbal, daarna was het Merwede die gelijk de 2-0 maakte uit een schot. Ook het andere verdedigings vak had het goed op orde, er werd goed naar elkaar geroepen en Tamara & Ingeborg haalde goed de steun eruit. Anieke maakte al vrij snel de 1-2. Na een onderschepping kon ook invalster Manon met een doorloopbal weer een gelijke stand op het scorebord zetten, 2-2. Niet veel later kwamen we voor het eerst op voorsprong in deze belangrijke wedstrijd, het werd 2-3 door een schot van de half zieke Aron. Die uitstekend speelde ook al was die ziek. Niet veel later maakte Tamara door een mislukt schot van Stan de 2-4 door een korte kans. Merwede bracht het verschil weer op 1, en maakte de 3-4. Het was Stefan die een strafworp mee kreeg van de wat warrig fluitende scheidsrechter van DeetosSnel en Anieke benutte hem, 3-5. Merwede kwam weer gelijk tot 5-5. Net voor rust een grote tegenvaller voor de ploeg uit Sliedrecht, de normaal altijd sportieve en goede heer van Merwede die niet lekker in de wedstrijd zat was in rebound met Stan. Stan won de rebound waarop hij een voet tegen zijn been voelde, Stan reageerde; ‘hé doe normaal!’ De scheidsrechter twijfelde geen moment en trok direct de rode kaart tot verbijstering van de supporters van Merwede. Misschien wat zwaar gestraft, maar er zat wel degelijk een beweging met de voet in die actie. Stan een voet tegen zijn been voelde hij reageerde direct; ‘hé doe normaal!’ De scheidsrechter twijfelde geen moment en trok direct de rode kaart. Zwaar gestraft maar er zat wel degelijk een beweging met de voet in de actie. En op trappen staat de rode kaart. Kort om de zaak zal nog wel vervolgd worden maar de heer van Merwede kan wel reken op 3/4 wedstrijden schorsing. Er was even wat ophef maar uit eindelijk zei ook de coach van Merwede dat de scheidsrechter een goede beslissing had gemaakt. Met de stand van 5-5 bezochten we ook de kleedkamers.

In de rust werden alle puntjes nog even op de ‘i’ gezet en we moesten gewoon zo door blijven spelen, met z’n alle blijven knokken.

De 2e helft ging het allemaal wat langzamer, de aanval van Merwede had het allemaal wat lastiger zonder de verwijderde heer, en ook onze aanval wist niet te scoren. Na een poos zonder doelpunten was het toch Merwede dat scoorde 6-5 uit een omdraaibal. Niet veel later was het Anieke dat uit een strafworp de 6-6 maakte. Vanaf dat moment waren wij even de betere ploeg, het vak van Aron had nu goede rebound omdat Stan tegen een kleine heer liep. Daarom kon Tamara de 6-7 maken uit een schot. Ook de 6-8 volgde snel door Tamara uit een doorloopbal. Met nog 7 minuten op de klok leek het dat we er waren, maar het was toch Merwede dat de 7-8 maakte. De scheidsrechter had laatste minuut aangegeven, de bal ging naar beide vakken, met nog 5 seconde op de klok wist Merwede gelijk te maken, 8-8. Daarna floot de scheidsrechter direct af.

We konden ons op gaan maken voor een verlenging van 2x 5 minuten. Iedereen baalde wel dat Merwede nog gelijk maakte 5 seconde voor tijd, maar we moesten het vergeten en in die verlenging gewoon weer knallen!

Daar gingen we dan, de eerste 5 minuten van de verlenging begonnen we weer goed, het aanvalsvak van Aron speelde duidelijk spel in de 1e helft van de verlenging, daarom scoorde opnieuw Tamara haar 4e goal en werd de stand 9-8 in het voordeel van ons. Met die stand gingen we ook wisselen van vak voor de 2e helft van de verlenging. In die 2e helft had het vak van Aron niet meer zulk duidelijk spel, er werd rommelig gespeeld ook vooral door de spanning. Opnieuw gaf de scheidsrechter laatste minuut aan en opnieuw stonden we voor met 1 punt verschil. Merwede had lang bal bezit en door een onderschepping ging de bal nog een keer naar het aanvals vak, Ingeborg verspeelde de bal door een verdedigde doorloopbal, daarom kon Merwede nog 1 keer aanzetten en opnieuw maakte ze in de laatste secondes van de verlenging gelijk, 9-9 door een korte kans.

Weer baalde iedereen, maar Frank pepte ons op voor de strafworpen. Hij zei dat we hier al die weken voor hadden getraind, en dat het nu moest komen. Iedereen zei tegen elkaar dat we dit konden en er werd een logische volgorde afgesproken. Van de 2 strafworpen nemers zou Anieke beginnen, en Stan eindigen. Merwede speelde ‘thuis’ dus mocht beginnen, Merwede maakte gelijk de 1e strafworp, 0-1. Onze eerste strafworpneemster was Anieke, helaas miste zij. Merwede miste ook hun 2e strafworp. Tamara was nu aan de beurt, ze was heel de wedstrijd al op dreef met scoren en scoorde ook deze strafworp, 1-1. Wat een spanning!! Merwede miste opnieuw hun strafworp en daarom was nu Ingeborg aan de beurt, de bal ging maar net over de korf en het was dus nog steeds gelijk 1-1. Merwede was weer aan de beurt en ook hun miste weer. Toen was Merel de perfect ingevallen dame voor Manon, ik weet nog dat ze tegen me zei; ‘ik kan dit niet’. Wij met z’n allen zeiden: `je kan dit wel Merel’, ze stond daar en ze scoorde! 1-2. Toen was Merwede weer, ze miste. We stonden dus voor!! Als we nu zouden scoren dan hadden we gewonnen, maar Twan miste! Merwede miste opnieuw en het was nu de beurt aan Aron en hij scoorde. 1-3. De scheidsrechter kwam er niet veel achter dat Merwede HKC niet meer kon inhalen, hij floot niet af maar wees naar ons. Hadden we gewonnen? Ja we hadden gewonnen!!!! KAMPIOENEN !!!!

Na een goed 1e helft veldseizoen waar we sowieso al zeker waren van de kampioenspoule na de zaal, wisten we ook deze spannende beslissingswedstrijd te winnen! Een goede ervaring winnen na verlenging en strafworpen! Het was een wedstrijd waar alles in zat, strijd, mooie doelpunten, en vooral heel veel spanning! Maar ik denk dat wij over de hele wedstrijd gezien toch de betere waren!

We zien jullie graag weer in de zaal om ons ook dan kampioen te laten worden, wat ons doel is om een plek op het district NK te bemachtigen! Leuk om te zien was dat er ondanks de kou heel veel HKC supporters waren, en dat heeft ons zeker goed gedaan!

Bedankt,

DE B1!!!

Fotoverslag van de beslissingswedstrijd

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie.aspiranten” picasaAlbum=”20111019MerwedeB1HKCB1BeslissingswedstrijdKampioenschap” previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}


Voor de derde maal troffen de spelers van HKC B1 wederom Merwede B1, ditmaal om uit te maken wie kampioen wordt in klasse B1N. (Hier volgt een kort verslag, later hopelijk een uitgebreidere versie)

Merwede B1 wist in de beginfase al snel een voorsprong te nemen van twee doelpunten. Al snel wist HKC B1 al hier een antwoord op en kwam weer op gelijke hoogte. Nu wisten de Hardinxvelders een gat te slaan, maar de ploeg uit Sliedrecht wist weer terug te komen tot aan de rust: 5 – 5.

Ook de tweede helft gaf nagenoeg hetzelfde beeld: HKC B1 bouwde een voorsprong op en Merwede B1 knokte zich weer terug.
Na de reguliere speeltijd van 2 maal 30 minuten was het nog immer gelijk, dus een verlenging zou uitkomst moeten bieden. Ook hierna was de eindstand gelijk (9 – 9). De beslissing kon dan alleen nog maar met een strafworpenreeks worden gemaakt. HKC B1 bleef toch koel (dankzij de buitentemperatuur dat moment?). Er werden aan het begin werden worpen gemist, maar dat deed Merwede B1 met hun laatste spelers vaker. Nu was het WEL beslist! HKC B1 is KAMPIOEN!!!!!! geworden!