Imponerend HKC overmeestert dorpsgenoot Vriendenschaar

Er zijn van die momenten waar je echt van kunt genieten. Je geniet van het mooie lenteweer, je hebt een leuke dag gehad met familie/vrienden, of… je was toevallig aanwezig bij de dorpsderby HKC-Vriendenschaar die afgelopen zaterdag op het programma stond! Een spannende, gelijkopgaande en zenuwslopende strijd, waarin HKC de rol van oefenmeester op zich nam en zowel Vriendenschaar als het enthousiaste publiek leerde wat strijden is.

Voorafgaand aan deze eerste competitiewedstrijd moeten nog wat kanttekeningen geplaatst worden. Het zaalseizoen is voor beide ploegen enigszins teleurstellend verlopen. HKC wist de koppositie in de eerste klasse niet te behouden en moest uiteindelijk genoegen nemen met een tweede plaats. Ook Vriendenschaar had het zwaar in de zaal (hoofdklasse) en kon een degradatie dan ook niet vermijden. Het was dus voor zowel Boven- als Beneden Hardinxveld zaak goed uit de startblokken te komen in deze tweedehelft veldcompetitie. Tegenstanders werden geanalyseerd, mogelijke opstellingen werden doorgenomen en de puntjes werden op de spreekwoordelijke i gezet.

Om precies 16.00 uur gaf de scheidsrechter in het bijzijn van de grensrechter het fluitsignaal, de wedstrijd was begonnen. Het was Vriendenschaar die het eerste doelpunt op het digitale scorebord noteerde. Aanvoerder Arnold Tromp bracht de stand door een mooi afstandschot weer op gelijke hoogte. Ook Arjan de Haas scoorde van afstand, waardoor de Rabobank-formatie op voorsprong kwam en deze niet meer uit handen wilde geven. Door mooie schoten van Menno Bakker, Arnold Tromp en Francis Kraaijeveld sloeg HKC een gat van drie punten: 5-2. Vriendenschaar was niet van plan zich na intensieve voorbereiding, waarin zelfs gebruik werd gemaakt van video-opname, zich al in de beginfase gewonnen te geven en trok de stand naar 5-5. Vlak voor rust wist Arjan de Haas zijn tegenstander nog te passeren en een lepe doorloopbal te scoren, waardoor de eerste 35 minuten met een 7-5 voorsprong werden afgerond.

In de rust waren de aanwijzingen van coach Harry Kelderman duidelijk. "Zoals we nu spelen heb ik weinig aan te merken. We zitten goed in de wedstrijd, zijn scherp in de verdediging en zetten goede aanvallen op. Blijf je in de tweede helft focussen op goede kansen."

De rust had HKC duidelijk goed gedaan, want al na enkele minuten spelen wist Astrid Fijnekam een fraaie doorloopbal te scoren. Na een tegengoal van Vriendenschaar was het de beurt aan Arnold Tromp, met het benutten van een vrije bal, het verschil weer op twee te brengen. Schoten van wederom Arnold Tromp en Menno Bakker brachten de score op 10-8.

In de slotfase begon het voor beide teams duidelijk zwaar te worden en moest er uit een ander vaatje getapt worden. HKC gebruikte hiervoor haar vooraf klaargemaakte wapens: doorzettingsvermogen, karakter en strijdkracht. Invaller Ruud a/d Wiel wist deze uitstekend te hanteren en scoorde een subliem afstandschot. Vriendenschaar deed nog een allerlaatste poging een gelijkspel te forceren, maar dat mislukte.
Eindstand: 11-10!

Als laatste wil de selectie van HKC haar publiek bedanken voor hun belangrijke bijdrage aan deze klassieke overwinning. Want eerlijk is eerlijk: Wie weet nog wanneer HKC voor de laatste keer won tegen Vriendenschaar?