HKC zet ook DOS Kampen/Veltman opzij: 17 – 31

Voor de tweede keer dit zaalseizoen reisde HKC af naar sporthal De Reeve in Kampen om daar, na Wit-Blauw/Organics bij de seizoenopening, nu met Dos Kampen/Veltman de strijd aan te gaan. Na de 18-25 overwinning in november, was HKC ook nu weer onbetwist de sterkste in de Overijsselse Hanzestad. Na een 9-14 ruststand wist HKC met overduidelijke 17-31 cijfers twee punten aan haar totaal toe te voegen. Er waren vele HKC-ers die met de supportersbus de ploeg waren nagereisd en zij zorgden voor een geweldige ondersteuning.

Na enkele minuten had Tjeerd Gort met twee rake schoten voor 0-2 gezorgd, maar DOS Kampen wist ook weer snel te egaliseren. Het begin verliep nog stroef en na tien minuten stond er pas een 4-4 tussenstand op het bord. Toen vond HKC het echter wel genoeg en de volgende tien minuten waren geheel voor HKC en demarreerden de Boven-Hardinxvelders naar een ruime 4-11 voorsprong. De laatste fase voor rust verliep nogal rommelig en het gaf DOS Kampen de gelegenheid om dichterbij te komen, hoewel HKC toch steeds  een ruime voorsprong behield en bij rust met 9-14 leidde.

Na rust kwam al snel  de niet geheel fitte Corné Troost bij HKC binnen de lijnen en in de ruim tien minuten dat hij meespeelde had hij vier doelpogingen nodig om drie treffers te produceren. Het was de fase waarin HKC de wedstrijd ook definitief besliste, want na tien minuten in de tweede helft was de voorsprong uitgebouwd naar een riante 12-22. De weer veel scorende Kelly de Bruin had daarin een groot aandeel, maar verder was weer het scoren over alle schijven een belangrijk wapen van de brigade van John Spek en Raimond Nieuwenhuizen.  De Novafront-Klop Watersportploeg kon vervolgens werken aan het rustig uitbouwen van de voorsprong, omdat Dos Kampen al lang het hoofd in de schoot had gelegd. Het gaf de Hardinxveldse coaches ook nog de gelegenheid om Sanne Langendoen, Annemiek van Run en Anieke Swets in de ploeg te brengen, waarbij HKC gewoon doorging met waarmee het bezig was: scoren. De grens van dertig goals werd weer gehaald en toegezongen door het meegereisde publiek konden met 17-31 cijfers weer twee punten worden bijgeschreven en heeft HKC na zes duels nog de volle buit binnengehaald.

Doelpuntenmakers voor HKC waren: Kelly de Bruin (8), Eliza Roest (5), Stefan den Breejen, John den Dunnen, Tjeerd Gort en Corné Troost (ieder 3), Annelies Kop en Lotte Scherstra (ieder 2) en Rianne Swets en Sanne Langendoen (ieder 1).

A.s. zaterdag topper in Het Dok

HKC kan a.s. zaterdag haar leidende positie verstevigen in het duel met nummer twee De Meeuwen. De Puttenaren volgen op twee punten en bij winst kan HKC dus een serieus gat slaan met deze ploeg en de perspectieven voor een goed vervolg van de competitie verder verbeteren. Het zal in ieder geval weer een volle bak worden bij deze kraker in Het Dok, aanvang 16.15 uur. De wedstrijd wordt om 14.50 uur voorafgegaan door de strijd tussen de reserveteams van beide clubs en ook daar is de eerste plaats de inzet.

Doelpunten HKC

Wedstrijdverslag

Klein feestje na afloop