HKC wint weer van Rust Roest

Voor de tweede keer dit seizoen trof HKC Rust Roest. In de vorige wedstrijd wist HKC ruim te winnen. Afgelopen zaterdag had Rust Roest echter het voordeel dat het gewend is op gras te korfballen. Ook miste HKC de geblesseerde Arnold Tromp en Sandra de Boon. Toch wist HKC de wedstrijd uiteindelijk met 12-14 te winnen.

Rust Roest kwam scherp uit de startblokken en wist in hun eerste aanval een doorloopbal te scoren. Via Marlies Bommelje kwam HKC vrijwel direct weer op gelijk hoogte.

Rust Roest was niet onder de indruk van dit antwoord van HKC en nam brutaal weer de leiding. HKC bleef Rust Roest bij door een schot van Menno Bakker.
HKC wist vanaf dit moment de korf niet meer te vinden en scoorde 15 minuten lang niet. Rust Roest had hier geen enkele last van en profiteerde van de zwakke fase van HKC. Bij een 6-2 achterstand vond coach Bram ven Geffen het tijd om in te grijpen. Na toegesproken te zijn in een time out wist HKC de draad weer op te pakken. Door scores van Ruud aan de Wiel, John den Dunnen, Menno Bakker en Astrid Fijnekam wist HKC voor de rust toch nog aan tien doelpunten te komen. Rust Roest scoorde nog maar twee maal waardoor de rust stand 8-10 was.

In de tweede helft wist HKC de goede periode uit de eerste helft niet meer op te pakken. Via een leuke combinatie van Arno den Breejen en Menno Bakker wist HKC nog wel op een 8-11 voorsprong te komen maar wist daarna weer 15 minuten niet te scoren waardoor Rust Roest alle kans kreeg om via lange aanvallen op een 12-11 voorsprong te komen. HKC was duidelijk niet van plan om zonder punten naar huis te gaan en bleef zoeken naar een doelpunt. Geluk was dat Rust Roest in deze periode zelf niet meer wist te scoren. Door doelpunten van Astrid Fijnekam, John den Dunnen en Marlies Bommelje werd er toch nog met 12-14 gewonnen. Door deze winst gaat HKC met een goed gevoel de zaal in.

(Met dank aan Marije den Breejen voor de foto’s)