HKC wint verdiend van Movado

HKC 1 wist na het verlies van vorige week tegen Korbatjo dat het moest winnen van Movado om aan te blijven haken bij de koplopers. HKC coach Peter van Houwelingen had doordeweeks wat wisselingen doorgevoerd in de opstelling. Niels Deventer en Miranda Rijnhout kwamen voor respectievelijk Ruud aan de Wiel en Anieke Swets in de ploeg. Van Movado was het bekend dat het een lastige ploeg is die makkelijk scoort maar ook veel tegendoelpunten te verwerken krijgt.

HKC leek in het begin niet genoeg bij de les ondanks de wetenschap dat Movado makkelijk scoort en zo stond het binnen 4 minuten met 0-3 achter. Kees Baks was de eerste die vanuit de rebound mooi de korf wist te vinden 1-3. Movado liep verder uit naar 2-5 en even leek het dat HKC een moelijke middag tegemoet zou gaan. HKC hervond zich echter door mooie doelpunten van oa. Niels, Miranda, Mariëlle en John en wist de achterstond om te draaien naar een 11-5 voorsprong met nog 11 minuten te spelen tot de rust. Bij HKC werden er vanaf dat moment weer veel kansen gemist tot aan de rust een ook werd het spel weer onrustiger, zo kon Movado nog 2 keer scoren en toch aanhaken, 11-7.

In de tweede helft wist HKC constant de tegenstander op afstand te houden, tot aan 16-12 leek er geen vuiltje aan de lucht. HKC speelde sterk maar wist na deze ruime voorsprong de score niet verder uit te breiden.
Movado rook bloed en met name de heer van Niels Deventer, die zelf ook een goede wedstrijd speelde, had het op z´n heupen deze middag en wist met een paar scores Movado tot op 1 punt van HKC te brengen met nog een paar minuten op de klok. Toch wist Kees Baks de belangrijke 17-15 op het bord te krijgen en zo HKC de belangrijke en verdiende overwinning te bezorgen.

HKC 2 verloor verrassend de wedstrijd tegen medekoploper Movado 2 met 13-17 en doet zo voorlopig een stapje terug naar plaats 2.

Volgende week speelt de HKC selectie de uitwedstrijd tegen Juliana in Oud Gastel. HKC 1 speelt om 21:00 uur.

Scores HKC: Niels Deventer 5, Miranda Rijnhout 4, John den Dunnen 4, Mariëlle de Waal 2 en Kees Baks 2.

Fotogallerij

Te zien op de fotopagina van deze site.