HKC wint verdiend van medetitelkandidaat Noviomagum en versterkt koppositie

Het lastige Noviomagum uit Nijmegen kwam op bezoek. HKC kende zover een prima start in deze lastige competitie. Noviomagum had ondanks een reboundoverwicht bij de heren en de verwachting binnen de vereniging dat het voor de titel mee kon strijden, ten opzichte van de meeste ploegen al 4 punten verlies geleden in de nog prille titelstrijd.

HKC startte na wekenlang blessureleed weer met John den Dunnen in de basis op de plek van Ruud aan de Wiel.
Vanaf minuut 1 was HKC de bovenliggende partij, het wist de rebound te verstoren en de angel uit het spel van Noviomagum te halen. Het kwam na de snelle 1-0 van Rianne Swets op gang en wist dit uit te bouwen naar een 4-1 voorsprong. Alle aanvallen van de tegenpartij werden op de juiste manier verstoord en Noviomagum kon geen voet aan de grond krijgen.
De prima leidende scheidsrechter Wim Hoekwater, vond veel tegenstand van het tegen zichzelf spelende Noviomagum, wat daardoor weer leidde tot een sterker HKC. John den Dunnen was sterk op dreef en scoorde een aantal fraaie doelpunten, hij scoorde ook de 9-7 onder de korf. Het aantal kansen was ondanks het feit dat er een reboundtekort was duidelijk voor HKC. Rianne Swets was ook goed in vorm en scoorde een mooie doorloopbal waardoor de ruststand 10-7 was.

Ondanks het feit dat HKC afgelopen zaterdag over had op Noviomagum, bleef het heel lang in de tweede helft gelijk opgaan. HKC kon het beslissende gaatje niet maken en wist ondanks de vele kansen de korf niet te vinden. Tot bijna 20 minuten in de tweede helft toen scoorde John den Dunnen pas de 11-8. Ruud aan de Wiel kwam in de tweede helft in het veld voor Emiel Deventer en schoot de 13 en 14-10 binnen, waardoor HKC meer lucht kreeg. Toch wist Noviomagum nog aan te haken tot 14-12 en bracht het nog een andere heer van de Nijmeegse luchtmacht in het team om de gemiddelde lengte van het herenviertal nog iets op te vijzelen. Ook dat mocht niet baten, want het achttal van John Spek behield de rust en bleef zoeken naar de juiste kansen en kwam daardoor nooit in gevaar en won uiteindelijk verdiend met 17-13 van Noviomagum.

Scores HKC: John den Dunnen 5, Rianne Swets 3, Niels Deventer 3, Ruud aan de Wiel 2, Annelies Kop 1, Kelly de Bruin 1, Stefan den Breejen 1.