HKC wint van Nieuwerkerk

HKC speelde afgelopen zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen Nieuwerkerk. De harde wind maakte het moeilijk spelen en vooral HKC had daar in de beginfase last van. Door meer variatie in het spel te leggen en ook tegen de wind op te bouwen kon HKC geheel terugkomen en zelfs over Nieuwerkerk heengaan. Door de laatste minuten goed uit te spelen werd, in tegenstelling tot wat de uitslag doet vermoeden, een relatief makkelijke overwinning behaald en konden de nodige punten naar Boven-Hardinxveld worden meegenomen.

De Rabo-formatie van coach Leon Kwakernaat startte deze middag weer in een veranderde opstelling. Mathijs de Boon en Marieke v/d Kuil speelden op de plaatsen van Menno Bakker en Astrid Andriessen. De scherpte ontbrak geheel aan het begin van de wedstrijd en zodoende kon Nieuwerkerk een 4-0 voorsprong nemen. HKC rechtte echter de rug en kon door sterk aanvalspel de opgelopen achterstand goedmaken. Esther Moen en Arnold Tromp scoorden beiden achter de korf en Robert de Haas was tweemaal het eindstation van goedlopende aanvallen. Het vertrouwen was terug en HKC liep door een strafworp van Arnold Tromp en een kort schot van Marieke v/d Kuil uit naar een 4-6 voorsprong.

Na de thee kwam HKC direct op 4-7 en toen pas kon Nieuwerkerk na een doelpuntloze periode van 38 minuten het gat in de korf weer vinden. HKC bleef echter de betere ploeg en Esther Moen kon na een afvang uit de ruimte de 5-8 aantekenen. Nieuwerkerk probeerde wel wat terug te doen, maar door de druk die HKC oplegde in zowel aanvallend als verdedigend opzicht konden zij niet verder terugkomen dan tot 7-8. In de laatste minuten verving Arno den Breejen nog Robert de Haas en zodoende kreeg Nieuwerkerk geen kans meer om de gelijkmaker te scoren.

Volgende week speelt HKC weer thuis, Vitesse uit Barendrecht is dan de tegenstander. Een bekende ploeg die het HKC zeker zeer moeilijk wil gaan maken en in het verleden een lastig te bespelen ploeg is gebleken.