HKC wint van Exakwa

HKC ontmoette zaterdag Exakwa uit Lelystad op eigen veld. De uitwedstrijd bij Exakwa was een lastige wedstrijd waarin HKC het doelpuntrijke duel afsloot met een 21-23 overwinning.
HKC speelde in de vertrouwde opstelling en begon scherp aan het duel. Exakwa is een middenmotor in deze eerste klasse. Het HKC publiek kon genieten van het mooie nieuwe terras en de nieuwe kantine die in gebruik genomen was.

HKC schoot al snel de brilstand van het bord en oogde scherp. De wind dwarrelde over het veld en dat leidde tot veel foute passes aan beide kanten en soms tot snel balverlies door dat de rebound niet goed was ingevuld. Het was voor beide ploegen wennen aan de wind en de grootte van het vak.

HKC kon slecht afstand nemen, omdat iedere treffer van HKC vlot beantwoord werd met een treffer. Het spel ging gelijk op tot 4-4. Vanaf dat moment kreeg Niels Deventer 2x een vrije bal binnen de minuut die hij feilloos wist af te ronden en HKC daarmee op een 6-4 voorsprong bracht. Rianne Swets schoot enkele minuten later HKC naar een 7-4 voorsprong. Helaas kon Exakwa vlak voor rust nog iets terug doen en bracht de ruststand op 7-5.

Exakwa kwam goed uit de kleedkamers en scoorde direct de 7-6. Daarna rechtte HKC de rug en kwam via goals van Niels, Emiel en Ruud op een 10-6 voorsprong, waarmee het vrijuit kon gaan spelen.
Zo kabbelde wedstrijd voort en bleef HKC constant op een 2 a 3 doelpunten voorsprong. De wedstrijd werd eigenlijk nooit spannend en uiteindelijk behield HKC zo de druk door met 14-12 te winnen van Exakwa. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen de nummer 3, Sparta uit Nijkerk. De week daarop komt koploper Merwede op bezoek. Voor HKC uitermate belangrijk dat de wedstrijd bij Sparta gewonnen word en zo de druk op koploper Merwede behoud.

Scores HKC: Niels Deventer 5x, Ruud aan de Wiel 4x, John den Dunnen 2x, Rianne Swets 2x, Annelies Korevaar 1x.