HKC wint topper in Alphen aan de Rijn met 13-20 van Tempo

In speelronde 3 een ontmoeting tussen de twee nog ongeslagen koplopers uit de hoofdklasse B.
Na een gelijk opgaande 1e helft wist HKC in de 2e helft afstand te nemen van Tempo. Een 9-8 ruststand in het voordeel van de thuisploeg kon met een overtuigende 4-12 uitslag van de tweede helft omgezet worden naar een 13-20 overwinning! HKC blijft als promovendus in de hoofdklasse op het veld dus nog steeds zonder puntverlies.

Na een druilige dag met veel neerslag klaart het aan het einde van de middag gelukkig op in Alphen aan de Rijn en is het herfstweer geen stoorzender voor een mooi korfbalduel tussen de 2 favorieten voor de 1e plaats in de poule. Ondanks de uitgebreide promotieregeling willen beiden ploegen deze onderlinge ontmoeting graag met winst afsluiten.

HKC begint goed aan het duel en door doelpunten van Mark Klop en Eliza Roest komt de door Klop Watersport en BMN De Klerk gesponsorde ploeg al snel op een 0-2 voorsprong. Tempo is een ploeg met veel kwaliteiten en ervaring. De thuisploeg laat zich niet snel van de wijs brengen en is zowel fysiek als verbaal sterk. Na de vroege voorsprong voor HKC staat Tempo bij 3-3 ook alweer op gelijke hoogte. De gehele eerste helft blijken beide teams aan elkaar gewaagd en is het stuivertje wisselen om de voorsprong in het duel. Smet op de 1e helft is het geblesseerd uitvallen van Merijn Sevenhuysen na een onderling duel met directe tegenstander Edwin van der Weijde. De op de bank begonnen Jop Brouwer komt hem vervangen en levert een zeer sterke invalbeurt. Bij een 9-8 ruststand in het voordeel van de thuisploeg mogen beide teams, in een wedstrijd welke nog volledig open ligt, de kleedkamer opzoeken voor de rust. Voor coaches Marrien Ekelmans en Peter Kamsteeg zaak om vooral aanvallend de puntjes op de i te zetten. Hier voor HKC zeker ruimte voor verbetering.

(verslag gaat onder de foto)

Tempo 1 - HKC 1

Na een matige start van deze tweede helft waarin HKC de bal tot tweemaal toe snel verspeelt komt HKC verder in deel 2 aanvallend tot beter spel en hierdoor ook tot betere doelpogingen. Na de gelijkmaker van HKC op 9-9 komt Tempo op 10-9 nog eenmaal op een voorsprong in de wedstrijd. HKC trekt het duel steeds meer naar zich toe maar vergeet het lichte overwicht in eerste instantie ook tot uiting te brengen op het scorebord. Tempo toont zich, gesteund door een fanatiek en in ruime getalen opgekomen publiek, een taaie en veerkrachtige opponent en komt na een achterstand van 4 doelpunten op 11-15 op 13-15 weer terug in het duel.
De 13-17 uit een ontvangen strafworp na het bestraffen van een herhaalde overtreding op Eliza Roest is het breekpunt in de wedstrijd. Tempo knakt definitief en HKC speelt de wedstrijd gedisciplineerd uit. Het slotakkoord met 2 doelpunten van Jop Brouwer en het laatste doelpunt in de wedstrijd door Mark Klop brengen de 13-20 einduitslag op het scorebord. Een prima overwinning op een sterke tegenstander welke in de zaal ook in de KL2 tegenstander zal zijn van HKC.
Tempo scoort de tweede helft maar vier keer terwijl HKC de meegereisde supporters twaalf maal laat juichen.

Aanstaande woensdagavond 28 september speelt HKC al weer. Thuis in Boven-Hardinxveld is Fiks, 3 weken na de eerdere ontmoeting in Oegstgeest, om 20:30uur opnieuw de tegenstander. Komende zaterdag 1 oktober ook een thuiswedstrijd. De Meervogels uit Zoetermeer zal dan de tegenstander zijn.

Doelpunten in de wedstrijd

Foto’s van de wedstrijd

Fotografie: H. van Kekerix

HKC 1 - Sporting Delta 1HKC 1 - ckv Fiks 1