HKC wint thuis van Albatros

HKC versloeg zaterdag in een matige wedstrijd tegenstander Albatros. Beide teams maakten veel fouten en de doelpuntenmachine bleef lang haperen.

Na 15 minuten leek de wedstrijd nog steeds niet begonnen, de stand stond nog steeds op 1-2 en beide ploegen kwamen door plaatsfouten en slecht afronden niet verder dan één schots aanvallen. Albatros kreeg de kans om een 1-3 voorsprong te pakken, maar miste een strafworp waardoor HKC weer wat beter in de wedstrijd leek te komen. HKC speelde lange aanvallen en Stephan de Boon scoorde de 2-2 en Menno Bakker en zorgde kort daarop voor de 3-2. Albatros kon aanvallend nog weinig uitrichten en de vaak te korte schoten zorgden ervoor dat HKC de aanvallen snel kon overpakken. Kort voor rust scoorde HKC nog twee maal uit enkele fraaie acties en met de 4-3 en 6-3 van Astrid Andriessen en Arnold Tromp leek dit een mooi uitgangspunt om de wedstrijd uit spelen na de rust.

Albatros was in de rust echter flink wakker geschud door trainer Louwman en de Ploeg uit Zwijndrecht kwam als een razende Roeland uit de startblokken. Albatros scoorde enkele slimme wegtrekballen en ondanks wederom een gemiste strafworp stonden de tegenstanders in no-time gelijk met HKC. Verder gingen beide ploegen gelijk op in de tweede helft tot dat Arnold Tromp met een strafworp (11-10) de definitieve voorsprong nam op Albatros. In de slotminuten van de wedstrijd werd de eindstand bepaald op 13-11 in het voordeel van de thuisclub.