HKC wint seizoenouverture met 23-15 van Valto

HKC 1 is het veldseizoen ‘20-‘21 met een 23-15 thuisoverwinning op Valto uit de Lier volgens verwachting begonnen. De gedoodverfde titelkandidaat kon in de eerste helft het stugge en goed spelende Valto nog niet van zich afschudden wat resulteerde in een 10-10 ruststand. In de tweede helft bleek HKC duidelijk een maatje te groot voor de opponent welke de overwinning aan de Tiendweg zoals van te voren al voorspeld zeker niet cadeau kwam geven.

HKC 1 -Valto 1

Het publiek zag in de tweede bedrijf van de wedstrijd HKC 1 – Valto de thuisploeg i nscores verder uitlopen

HKC 1, onder leiding van Marrien Ekelmans en Peter Kamsteeg, begon de wedstrijd met in het eerste aanvalsvak Nadhie den Dunnen, Veerle Havelaar, Mark Klop en Eliza Roest. In de verdediging starten Mabel Havelaar, Annelies Kop, Danny den Dunnen en aanwinst Sven van Baggum. Aanvoerder Corné Troost en Carmen de Heer namen naast het nieuwe trainersduo plaats op de bank. Het in ruime getalen opgekomen publiek kon in de eerste helft genieten van een gelijk opgaande wedstrijd. Valto, dit seizoen onder leiding van trainer/coach Mark Tissink, beschikt over een uitstekend team met als uitblinker Laurens Verbaan. HKC wist in het eerste bedrijf bijna tot het dubbele aantal doelpogingen te komen ten opzichte van Valto maar dankzij veel strijd en een zeer hoog rendement kon “de Trots van het Westland” bijblijven en nam het kort voor rust zelfs het initiatief door op een 2 doelpunten voorsprong te komen. HKC pareerde via 2 doelpunten van Mark Klop echter weer snel en bij een 10-10 stand floot het uitstekend leidende arbitrale duo Roos / Blauwendraat voor het rustsignaal.

Na de rust was het Valto dat opnieuw de voorsprong in de wedstrijd nam. Dit bleek later voor de laatste maal. HKC zette verdedigend nog meer druk waardoor Valto het hoge schotpercentage uit de eerste helft niet kon evenaren. De actief coachende Kamsteeg en Ekelmans zagen HKC, zoals ook door hen voorgehouden, aanvallend beter hun kansen selecteren. Als collectief met hierin een hoofdrol voor Mabel Havelaar en de in zijn vak heersende Danny den Dunnen liep HKC vervolgens uit naar een 21-13 voorsprong. Corné Troost kwam in de slotfase op de plaats van Eliza Roest en Carmen de Heer mocht de topscorer van de middag Mabel Havelaar komen vervangen. Beide ploegen scoorden nog 2 maal wat een 23-15 einduitslag opleverde. Een goed begin van het seizoen van de door BMN De Klerk & Klop Watersport gesponsorde team waarin de doelstellingen duidelijk zijn.

Aanstaande zaterdag een uitwedstrijd in Dordrecht waar op sportpark Stadspolders Oranje Wit de volgende tegenstander zal zijn. Oranje Wit speelde afgelopen zaterdag in Kamerik tegen SDO/Fiable en verloren na een 9-1 rust- en 16-1 tussenstand uiteindelijk met maar liefst 17-4.
Dat Oranje-Wit zaterdag voor eigen publiek één en ander graag recht wil zetten mag duidelijk zijn.

Scores HKC: Mabel Havelaar 6, Eliza Roest 5, Mark Klop 3, Danny den Dunnen 3, Sven van Baggum 2, Veerle Havelaar, Annelies Kop & Nadhie den Dunnen allen 1.

Videoveslag van de wedstrijd

Fotoverslag van de wedstrijd

Fotografie: H. van Kekerix

Doelpunten in de wedstrijd

Wedstrijdverslag Oranje Wit 1 - HKC 1