HKC wint punt uit bij Merwede na geweldige inhaalrace

HKC speelde zaterdag de derby tegen Merwede. HKC had een punt voorsprong op Merwede in deze competitie. Merwede dat ook titelaspiraties koestert en op het veld in de overgangsklasse speelt is voor HKC altijd een lastig te bespelen tegenstander.
HKC was vorige week van een schier onoverbrugbare achterstand teruggekomen tegen Fortis en had uiteindelijk een punt weten te bemachtigen en nog geroken aan de overwinning. De bedoeling was om het tegen Merwede niet zo ver te laten komen en dit duel aan te grijpen, om te laten zien dat HKC meedingt naar de titel en zeker niet voor Merwede onderdoet.
Tomas Aan de Wiel verving Niels Deventer die de hele week ziek op bed had gelegen en deed dat verdienstelijk.

Merwede begon scherper aan de wedstrijd en stond binnen een paar minuten op een 2-0 voorsprong. Bij HKC ging er weer veel mis qua passing en was de onrust in het spel die er vorige week ook was toch weer terug. Merwede liep uit naar een 5-1 voorsprong en HKC deed daarna via Stefan den Breejen (2x) en John den Dunnen (1x) weer iets terug, 5-4. Waar Merwede weer veel rond de korf wist te scoren, stokte de doelpuntenproductie bij HKC, dat meer tegen zichzelf aan het vechten was op dat moment. Merwede liep uit naar een 12-5 tussenstand, waarna Tomas aan de Wiel de stand nog naar 12-6 bracht, maar Merwede liep zelfs nog uit naar een 14-6 ruststand in de laatste minuut. Het vertrouwen was zoek en HKC leek af te stevenen op een grote nederlaag.

Maar net als vorige week kwam HKC sterker terug uit de kleedkamers en wist gestaag aan de voorsprong van Merwede te knabbelen. Niels Deventer kwam na 10 minuten in de ploeg voor Tomas aan de Wiel voor meer aanvallende druk bij een 16-9 achterstand. Waar bij Merwede in de eerste helft veel lukte, was het nu HKC dat de klok sloeg. HKC kwam pas laat terug en met nog 13 minuten op de klok was het 18-12. Via Annelies Kop en Kelly de Bruin kwam HKC zelfs op 4 doelpunten en toen niet heel veel later Niels Deventer de vrije bal ook omtoverde tot een doelpunt, was het met nog 7 minuten op de klok 18-15. Een wedstrijd met net zo´n afloop als tegen Fortis zat er in. Niet heel veel later ging ook zijn tweede vrije bal erin en zo was het weer gewoon een wedstrijd. Annelies Kop schoot van afstand de 18-17 binnen en Stefan den Breejen rondde een stip af en bracht HKC zo vanuit een 8 doelpunten achterstand op een gelijke stand, 18-18. HKC had er gedurende de wedstrijd 3 gemist dus dit was wel een zeer prettig moment van afronden. De laatste 1.5 minuut was turbulent maar er werd ondanks de spanning niet meer gescoord en was HKC ‘blij’ met een punt en droop Merwede waarschijnlijk teleurgesteld af.

HKC gaat als 2de of 3de in deze zware zaalcompetitie en als koploper op het veld nu met een welverdiend kerstreces. De uitslag van de andere topper tussen nummer 2 of 3 ONDO en koploper Albatros was op het moment van schrijven nog niet bekend.

Scores HKC: Annelies Kop 4x, Stefan den Breejen 4x, John den Dunnen 2x, Kelly de Bruin 2x, Niels Deventer 2x, Tomas aan de Wiel 2x, Emiel Deventer 1x, Esther de Groot 1x.