HKC wint ouverture bij Tweemaal Zes met dubbele cijfers

De verwachtingen van het nieuwe seizoen voor HKC waren hooggespannen.
Waar Tweemaal Zes uit Maartensdijk, of in de volksmond TZ genaamd qua kwaliteit had ingeboet, had HKC door middel van een kwaliteitsinjectie door de promotie in de zaal naar de hoofdklasse een selectie aan nieuwe spelers mogen begroeten, waardoor het voor de het nieuwe trainerstandem John Spek en Andre Kuipers lastig kiezen was uit de luxe die is ontstaan.

Moment in Tweemaal Zes 1 - HKC 1

Aanvalsmoment van HKC in de beginfase van Tweemaal Zes 1 – HKC 1

Voor dat de wedstrijd tussen HKC en TZ 1 van start ging, kruisten de tweede teams de degens met elkaar en daarin waren t.o.v. vorig jaar meerdere nieuwe gezichten te ontdekken. Bij de dames acteerden Kelly de Bruin (nog in herstel na blessure), Lotte Scherstra en Rianne Swets (aanvoerder bij HKC 2) vanuit HKC 1 en ook bij de heren waren er met onder andere naast Sanne Langendoen, meerdere nieuwe gezichten. HKC 2 startte voortvarend en wist TZ 2 uiteindelijk met 13-22 te verslaan en daarmee was de toon voor de rest van de middag gezet.

HKC 1 ging van start in de aanval met Eliza Roest, Mark Klop, Carmen de Heer en Mabel Havelaar. Laatstgenoemde startte deze middag bijzonder scherp en wist binnen een paar aanvallen rond de korf HKC op een 0-2 voorsprong te zetten. In de verdediging stonden Annelies Kop, Veerle Havelaar, Corne Troost en Job Pauw). TZ is een vereniging dat de afgelopen jaren ook onderdeel was van de hoofdklasse en er altijd wel een paar talentvolle spelers op nahield en dat dit jaar heeft ingeboet door dat er verschillende spelers gestopt zijn. TZ probeerde desondanks aan te haken bij het tempo dat HKC opzocht en wist dat tot een tussenstand van 4-6 enigszins vol te houden. Job de Pauw scoorde vanuit een mooi afstandsschot 4-7 op de borden en Corne Troost en Eliza Roest wisten het verschil verder uit te bouwen tot 5-9 met rust, waarin duidelijk was geworden dat de nieuwe selectie van HKC nog aan elkaar moest wennen en dat het kwaliteitsverschil met name overwonnen moest worden door elkaar beter te vinden.

In de tweede helft kwam HKC lost en was het binnen 10 minutenuit te lopen naar 6-15, door prachtige acties van onder meer Veerle Havelaar, Annelies Kop en Mark Klop. HKC wist meer afstand te nemen en had TZ aan de ketting, daardoor liep HKC uit naar 6-20 en was de wedstrijd al lang gespeeld.
Danny den Dunnen die samen met zijn zus Nadhie den Dunnen begonnen was als reserve, kwam Job de Paauw vervangen, die terug kon zien op een meer dan verdienstelijk debuut.
Carmen de Heer maakte na een mooie combinatie de 10-23 voor HKC en Nadhie den Dunnen kwam haar kort daarop vervangen. Danny den Dunnen volgde met een mooi afstandsschot met de 11-25. HKC speelde de wedstrijd uit en was met name wederom via Mabel Havelaar nog scherp, waardoor het uiteindelijk de wedstrijd in Maartensdijk afsloot met een mooie 11-28 overwinning en waardoor het zich meteen naar voren schoof als potentiele titelkandidaat in deze klasse door dit weekend af te sluiten als koploper.

Volgende week speelt de HKC selectie de eerste thuiswedstrijden tegen Antilopen uit Leusden.

Scores HKC: Mabel Havelaar 5, Eliza Roest 5, Corne Troost 5, Veerle Havelaar 4, Mark Klop 3, Job Paauw 3, Danny den Dunnen 1, Carmen de Heer 1, Annelies Kop 1.

Wedstrijd Tweemaal Zes 1 - HKC 1

Doelpunten HKC in de wedstrijd