HKC wint opnieuw

Voor HKC stond afgelopen zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen Sporting Delta op het programma. HKC ging voor deze wedstrijd aan kop in deze competitie en Sporting Delta had 4 punten minder. Sporting Delta bleek zich goed ingesteld te hebben op het spel van HKC en leek het de koploper moeilijk te maken. Met verzorgd en degelijk spel trok HKC de wedstrijd toch naar zich toe en won uiteindelijk nog relatief eenvoudig met 7-10.

Er waren veel toeschouwers op dit duel afgekomen, zowel vanuit Dordrecht als uit Hardinxveld wat een mooie entourage gaf op het sportcomplex van de grote fusieclub uit Dordrecht. Beide ploegen kwamen moeizaam op gang en vooral de eerste aanval van HKC had moeite om tot goede aanvallen te komen. Sporting Delta, lastig bespelen door de vele lengte in de ploeg, had verdedigend een goed plan getrokken en maakte het HKC lastig. Zelf combineerde de ploeg uit Dordrecht echter beter en het won ook meer reboundduels, maar het miste alleen nog de zuiverheid. Uiteindelijk was het toch Sporting Delta dat de leiding nam en na een kwartier tweemaal gescoord had. HKC werd echter niet verontrust door deze achterstand en het tweede aanvalsvak pikte de draad weer goed op. Allereerst scoorde Francis Kraaijeveld koel uit vrije positie en kort daarop wist de zuivere Stephan de Boon de gelijkmaker binnen te schieten. Ondertussen had een heer van Sporting Delta een gele kaart gekregen van de correct leidende scheidsrechter ’t Lam. Sporting Delta kwam nog eenmaal op voorsprong door een doorloopbal te scoren, daarna was het echter HKC dat de wedstrijd in handen nam. Arnold Tromp scoorde de 3-3 en vervolgens schoot de goed spelende Francis Kraaijeveld HKC voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong. Menno Bakker volgde dit goede voorbeeld. Vlak voor rust schoot Sandra Advocaat de 3-6 binnen, waardoor er toch wel een comfortabele ruststand bereikt werd, zeker gezien de lastige omstandigheden: met de harde wind was het schieten vrij lastig.

Belangrijk was om direct na rust goed uit de startblokken te komen en het verschil in de score uit te breiden. Dit lukte en met belangrijke en fraaie schoten van Ruud aan de Wiel en Stephan de Boon werd de stand op 3-8 gebracht. Sporting Delta stribbelde echter nog een keer tegen en bracht met een dubbelscore de spanning nog enigszins terug: 5-8. De aanval erop schoot Arnold Tromp raak met nog een kwartier te spelen. Sporting Delta trachtte nog met wissels het tij te keren en drong nog wat aan, maar HKC speelde de wedstrijd gedisciplineerd uit. Na 70 minuten spelen stond er een verdiende 7-10 stand op het scorebord. Een belangrijke uitoverwinning voor de koploper tegen het lastige Sporting Delta. Met 10 punten op zak uit 6 gespeelde wedstrijden gaat de ploeg van coach Leon Kwakernaat volgende week op bezoek bij Futura uit den Haag. Opnieuw een lastige tegenstander, maar als het spel van de afgelopen weken voortgezet wordt en de afronding verbetert, kan er ook wellicht van deze tegenstander gewonnen worden.

Scores HKC: Francis Kraaijeveld (3x), Stephan de Boon (2x), Arnold Tromp (2x), Sandra Advocaat (1x) en Ruud aan de Wiel (1x).