HKC wint openingswedstrijd in “Het Dok”

HKC wint openingswedstrijd in “Het Dok”

Korfbalvereniging HKC en de gemeente Boven-Hardinxveld als geheel hebben een prachtig openingsweekend van nieuwe sporthal “Het Dok” achter de rug. Er stond voor het eerst in de historie van Boven-Hardinxveld in de nieuwe hal de klassieke kraker tegen Vriendenschaar als openingsduel op het programma.

Na de geweldige opening en eerste kennismaking voor genodigden op vrijdagavond 17 juni en de bekendmaking van de naam van de nieuwe sporthal werd er op zaterdag, na de vrije inloopmiddag, voor het eerst serieus de strijd aangegaan op korfbalgebied Er was voor deze wedstrijd een vrij voorprogramma op zaterdag vanaf 15:00 uur voor iedereen die een kijkje wilde nemen in de nieuwe sporthal vanuit Boven-Hardinxveld en omstreken.

Er werden vanuit alle deelnemende verenigingen demonstraties en trainingen verzorgd en mogelijkheden gegeven om ook actief deel te nemen. Voor met name de kinderen en ouders was dit initiatief met de verschillende sporten en toekomstige voorzieningen een mooi initiatief in de nieuwe sporthal van Boven- Hardinxveld.

Voor de hoofdwedstrijd werd er nog een wedstrijd gespeeld door de G-teams van Movado uit Dordrecht en Merwede uit Sliedrecht. Een wedstrijd die spannend was maar waarbij Merwede zich uiteindelijk toch wel een duidelijke winnaar toonde in deze tweestrijd. Inmiddels was de zaal massaal volgelopen voor de wedstrijd van het openingsweekend in de nieuwe hal tussen HKC en Vriendenschaar.

Stan de Groot, de talentvolle scheidsrechter van HKC die inmiddels op hoog niveau fluit, blies om 19.00 uur in voor het eerste treffen tussen de Hardinxveldse grootmachten op korfbalgebied in de nieuwe hal. HKC onder leiding van de nieuwe coach John Spek (ex-PKC,) had wat tijd nodig om te wennen aan de nieuwe entourage en de overgang van veld naar zaal.
Voor de historie scoorde Vriendenschaar de 0-1, maar voor HKC scoorde Annelies Kop de eerste treffer ooit in de nieuwe hal met een mooi afstandsschot. De hal was afgeladen vol en het was mooi om te zien dat er zoveel mensen op dit evenement waren afgekomen. In het begin had Vriendenschaar de overhand en sloeg een gaatje tot 2-4. HKC klampte echter weer aan en met name Annelies Kop was trefzeker en scoorde via een doorloopbal ook de 5-5. Ondanks het feit dat het in de zaal normaal gesproken makkelijker afronden is, waren de doelpunt vrij schaars, met name omdat de puntspelers weinig ruimte kregen van de verdedigers. Niels Deventer, een van de aanvallers van HKC werd gewisseld vanwege een vervelende blessure, en vervangen door Aron Versteeg. Die vulde zijn plek naar behoren in. Stefan den Breejen stond in de basis opgesteld voor de verhinderde Ruud aan de Wiel, Zo ging het gelijk op en scoorden de ploegen om en om. Stefan den Breejen bracht de ruststand op 8-7.

In de rust van de Hardinxveldse derby lieten kinderen van Turnverenging OKK, Budoschool Try it Out, Karateschool Bezemer, en Korfbalvereniging HKC nogmaals de prachtige ingestudeerde openingsact zien, die zij ook al met veel succes bij de officiële opening hadden getoond. Deze groep was een mix van alle verenigingen die in de nieuwe sporthal gaan sporten en spelen. In totaal waren er voor dit spektakel 53 kinderen die de voordracht hadden ingestudeerd, onder leiding van instructrice Marianne van der Vlies. Het was een geweldige act, waar het enthousiasme vanaf spatte.

Ook in de tweede helft deden de ploegen weinig voor elkaar onder en Vriendenschaar had met Nolan den Boer een speler die een paar keer het publiek vermaakte door een vrije doorloopbal met een mooie showactie proberen af te ronden. Voor zowel HKC als Vriendenschaar was het de laatste wedstrijd van dit seizoen en voor de nieuwe coach van HKC was het meteen een goede gelegenheid om iedereen nog eens aan het werk te zien. Bij HKC kwam Eva aan de Wiel in het veld voor Mariëlle de Waal en Stefan de Groot verving captain Emiel Deventer. Kelly de Bruin nam gedurende de tweede helft de plaats in van Esther de Groot en ondanks de diverse wissels gaven de ploegen elkaar weinig toe. Vriendenschaar wisselde ook naar hartenlust maar de scores bleven schaars. Met name het eerste deel van de tweede helft werden er flink wat kansen om zeep geholpen, maar het werd nooit saai door dat er voldoende strijdlust werd getoond. HKC sloeg pas een aantal minuten voor het einde een gaatje naar 13-11 via invaller Stefan de Groot. Vriendenschaar scoorde nog de 13-12 maar de tijd was verder te kort voor hen. Stan de Groot die de wedstrijd uitstekend leidde, floot bij 13-12 af en zo kon HKC dit eerste duel in de nieuwe hal tegen Vriendenschaar met een overwinning afsluiten. Een mooi resultaat, maar ook een prachtige start voor de nieuwe periode waarin HKC is beland met deze nieuwe accommodatie, maar ook natuurlijk voor heel Boven-Hardinxveld, dat er met “Het Dok” een schitterende voorziening bij heeft.

HKC wint openingswedstrijd in “Het Dok”