HKC wint ook tweede wedstrijd

Na de zwaarbevochten overwinning op Victum, speelde HKC afgelopen zaterdag tegen DOT (O). Coach Bram van Geffen had de ploeg t.o.v. vorige week op drie plaatsen gewijzigd. Emiel Deventer keerde na een blessure terug in het eerste team van HKC, Stefan de Boon verving de geschorste Arno den Breejen en Robert Kraaijeveld verving de zieke Niels Deventer.

HKC opende de score met een schitterend afstandschot van Robert Kraaijeveld. HKC verdedigde in het begin van de wedstrijd gedreven waardoor DOT weinig kansen creëerde. Na vijf minuten stond HKC voor met 0-2 en leek het een goede middag te worden voor HKC. Het tegendeel bleek later toen DOT met drie doelpunten achter elkaar brutaal de leiding nam. Een volledig mislukt schot van Esther Bot werd bijzonder behendig door Stefan de Boon afgerond onder de korf. De wedstrijd ging vervolgens heen en weer en vlak voor rust wist HKC met een afstandschot op 6-8 voorsprong te komen.

De rust leek HKC goed gedaan te hebben. Kort na de rust nam HKC met een korte balletje onder de korf een voorsprong van drie doelpunten. Nog één doelpunt en DOT was klaar voor de slacht. Door aanvallend te graag het vierde doelpunt verschil te willen maken, werden er verkeerde keuzes gemaakt en kwam de verdediging van HKC onder druk te staan. Uiteindelijk wist HKC met nog elf minuten te spelen op een gat van vier punten te komen. De punten leken binnen, maar DOT zette nog even aan en dit resulteerde in een spannende slotfase. Met nog vier minuten te spelen wist DOT HKC op één puntje te naderen. Uiteindelijk wist Esther de Groot, die een uitstekende wedstrijd speelde, met een omdraaibal haar tegenstandster te verrassen en de verlossende 11-13 te scoren. Met nog één minuut te spelen maakte Robert Kraaijeveld de eindstand bekend door 11-14 te noteren.

HKC heeft ondanks niet al te goed te korfballen toch weer belangrijke punten gepakt.

HKC 2 wist in Driebergen tegen Dalto niet te stunten. Robert Kraaijeveld die ook daar in de basis begon, viel halverwege de wedstrijd uit met kramp. Ook moest HKC 2 zien dat Sabrina Loeve het veld moest met een nog onbekende blessure moest verlaten.