HKC wint ook eerste uitwedstrijd

Afgelopen zaterdag 9 september speelde HKC haar eerste uitwedstrijd van het seizoen. De Rabo-formatie van coach Leon Kwakernaat diende aan te treden tegen het onbekende OJC98 uit Berkel-Enschot. Na de gehele wedstrijd op een veilige marge voor te hebben gestaan, leek het op het einde van de wedstrijd nog spannend te worden. Maar HKC wist de wedstrijd koel uit te spelen en te winnen (11-12).

HKC begon niet al te scherp aan de wedstrijd, er moest duidelijk nog gewend worden aan het tragere gras en de aanvallen werden te vaak onzorgvuldig opgezet. Aangezien OJC98 nog meer moeite had met het creëren van goede kansen kon HKC door doelpunten van Francis Kraaijeveld en Stephan de Boon toch een 0-2 voorsprong nemen. Na 18 minuten spelen kon OJC98 voor het eerst tegen scoren, maar daarna was het Arnold Tromp die weer een verschil van 2 op het scorebord schoot. De gehele eerste helft bleef HKC aan de goede kant van de score en net voor rust zorgde Francis Kraaijeveld voor de 3-6. Het spel was nog niet echt goed, maar toch een geruststellende russtand.

HKC startte de tweede helft goed door een schot van Menno Bakker, echter deze score werd binnen de minuut weer teniet gedaan. En door de 5-7 te scoren leek OJC98 weer aan te sluiten. HKC kon een tandje bijschakelen en door 2 schoten van Stephan de Boon en een korte kans van Sandra Advocaat wisten zij uit te lopen naar een 5-10 stand. OJC98 ging daarna alles of niks spelen en dat had effect, HKC had geen antwoord op het eenzijdige spel en zag zodoende haar opgebouwde voorsprong langzamerhand kleiner worden. Na een aantal doelpuntlozen minuten kon HKC gelukkig weer scoren en zo de zege veiligstellen. De laatste aanvallen werden zorgvuldig uitgespeeld en ondanks de gemaakte aansluitingstreffer werd het niet meer echt spannend. Eindstand 11-12

Volgende week wacht weer een thuiswedstrijd en ditmaal zal Juliana de tegenstander zijn. Met de hulp van het publiek zal geprobeerd worden ook van deze tegenstander te winnen. HKC 2 speelde tegen PKC 4 en wist gemakkelijk te winnen.